Pátek, 29. března 2024

Ministr zemědělství vypíše výběrové řízení na generálního ředitele Lesů ČR

Ministr zemědělství vypíše výběrové řízení na generálního ředitele Lesů ČR

Do konce příštího týdne vypíše ministr Miroslav Toman výběrové řízení na generálního ředitele Lesů ČR. V současné době je jejich vedením pověřený ekonomický ředitel státního podniku Michal Gaube. Výsledky výběrového řízení budou známy po parlamentních volbách.

"Nový generální ředitel Lesů ČR bude mít za úkol zajistit personální stabilitu vyššího managementu založenou na odbornosti a kladný hospodářský výsledek v podobné výši, jaké podnik dosáhl v minulých letech. Jeho důležitým úkolem bude také zajistit další rozvoj Lesů ČR," řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Podle výsledků kontrol je hospodaření Lesů ČR od nástupu pověřeného generálního ředitele Michala Gaubeho v prosinci 2012 v pořádku, proto ministr zemědělství jeho pověření prodlouží. Michal Gaube bude podnik řídit až do ukončení konkurzu a jmenování nového generálního ředitele.

"Výběrové řízení musíme vypsat, protože současný provizorní stav, kdy Lesy ČR nemají už od prosince 2012 generálního ředitele, omezuje vypracování dlouhodobých plánů na rozvoj podniku. Nejčistším řešením proto bude vypsání nového výběrového řízení, aby se do něj mohli přihlásit i noví adepti," uvedl Miroslav Toman.

Výsledky konkurzu budou známy až po volbách, protože kandidáti musí dostat čas na vypracování strategií hospodaření a rozvoje Lesů ČR, které předloží výběrové komisi.

Od ledna do července letošního roku dosáhly Lesy ČR pozitivního hospodářského výsledku před zdaněním přibližně 3,3 miliardy korun. Za rok 2012 to bylo před zdaněním téměř 5,5 miliardy korun, takže čistý zisk Lesů ČR představoval 4,4 miliardy korun.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku, tedy asi šestinu rozlohy České republiky, a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje také o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků. V Lesích ČR pracuje více než 3 200 zaměstnanců.

Dana Večeřová

ředitelka Odboru komunikace MZe

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů