Čtvrtek, 18. dubna 2024

Společnost Pražské služby varuje před falešnými popeláři

Společnost Pražské služby varuje před falešnými popeláři

V uplynulých týdnech byly zaznamenány případy, kdy dvojice mužů v popelářských oděvech oslovovala občany obcí Černošice a Sulice s prosbou o finanční příspěvek na pohřeb jejich spolupracovníka. Společnost Pražské služby rozhodně odmítá, že by mohlo jít o její zaměstnance.

"Zaměstnanci společnosti Pražské služby mají jakékoliv podobné aktivity výslovně zakázány a porušení tohoto zákazu je tvrdě postihováno," uvedl mluvčí společnosti Pražské služby Julián Záhorovský.

K variantě, že šlo o podvodníky, kteří se za popeláře jen vydávali, se přiklání i starosta obce Sulice Petr Čuřík. "Považujeme za nepravděpodobné, aby se jednalo o pracovníky Pražských služeb, které známe i osobně a víme, že jde o spolehlivé lidi," uvedl.

Mluvčí Záhorovský upozorňuje, že případy falešných popelářů, žádajících o peníze, se objevily i v minulosti. "Výskyt těchto podvodníků už byl hlášen i v minulých letech. Nejaktivnější bývají zejména v zimě, v období před Vánocemi. Doporučuji všem, kteří by se s nimi ocitli v kontaktu, aby okamžitě upozornili policii," uzavírá Záhorovský.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů