Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na exkurze do soutěžních provozoven Quarry Life Award

V rámci mezinárodní vědecké a vzdělávací soutěže Quarry Life Award připravily pořadatelské společnosti Českomoravský cement a Českomoravský štěrk sérii exkurzí do soutěžních provozoven.

Pozvánka na exkurze do soutěžních provozoven Quarry Life Award

O soutěži

Cílem mezinárodní vědecké a vzdělávací soutěže Quarry Life Award je posílit povědomí o biologické hodnotě těžebních prostor a přispět tak k ochraně a podpoře zdejší biodiverzity. Soutěž vyhlásila skupina HeidelbergCement v září 2013 ve 21 zemích a navázala tak na mimořádně úspěšný první ročník. Mezinárodním vítězem prvního ročníku se stal český tým s projektem "CEP II - pískovna pro biodiverzitu", jehož aplikovaný výstup se v současné době daří úspěšně realizovat.

Exkurze do soutěžních provozoven

V České republice jsou do letošního ročníku soutěže zařazeny následující lomy a pískovny, ve kterých budou v uvedených termínech probíhat exkurze:

Tovačov (Olomoucký kraj) - úterý 12. 11.

Cep I (Jihočeský kraj) - středa 13. 11.

Mokrá (Jihomoravský kraj) - pondělí 18.11.

Branžovy (Středočeský kraj) - čtvrtek 21.11.

Tasovice (Jihomoravský kraj) - pondělí 25.11.

Na jednotlivé exkurze je nutné se předem přihlásit na e-mail eliska.vinklerova@cmcem.cz nebo na telefon 725 633 274. Účastníci následně obdrží další instrukce.

soutěžPro koho je soutěž určena a jak se přihlásit

Soutěže Quarry Life Award se mohou zúčastnit především studenti, výzkumní a vědečtí pracovníci a to samostatně nebo v týmu. Přihláškou do soutěže je odevzdání projektového návrhu, který spadá do jedné z následujících kategorií: Zvýšení obecného povědomí, Posílení biodiverzity, Inovace a biodiverzita, Biodiverzita a vzdělávání, Studentský projekt. Ze všech odevzdaných návrhů vybere odborná porota pět nejzajímavějších projektů. Jejich autorům bude umožněn přístup do vybrané provozovny a získají také finanční příspěvek k částečnému pokrytí projektových nákladů.

Termíny soutěže

  • listopad 2013 - exkurze do soutěžních provozoven
  • 1. březen 2014 - odevzdání návrhů soutěžních projektů
  • březen - září 2014 - práce na projektu ve vybrané provozovně
  • září 2014 - odevzdání závěrečné zprávy projektu
  • listopad a prosinec 2014 - národní a mezinárodní vyhlášení výsledků soutěže

soutěžCeny

Závěrečné zprávy projektů posoudí národní a mezinárodní porota soutěže. Národní porota ocení ve své zemi tři vítěze, kteří získají finanční odměnu ve výši 5 000 euro, 3 000 euro a 1 500 euro. Mezinárodní porota vybere šest celosvětových vítězů: finanční odměnou 10 000 euro bude oceněn nejlepší projekt v každé z pěti kategorií, celkový vítěz soutěže získá odměnu 30 000 euro.

Veškeré informace o soutěži naleznete na www.quarrylifeaward.cz

banner

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů