Čtvrtek, 25. dubna 2024

Partneři BMW a Brilliance představili nový elektromobil

Partneři BMW a Brilliance představili nový elektromobil

Německý výrobce automobilů BMW a jeho čínský partner Brilliance dnes představili společně navržený elektromobil Zinoro. Nový vůz je založen na modelu BMW X1 a jeho cílovým trhem je především Čína, napsala agentura DPA.

Šéf společného podniku BMW a Brilliance Olaf Kastner upozornil, že nový vůz se zpočátku nebude prodávat, získat jej bude možné pouze prostřednictvím pronájmu a leasingu.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.

BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. V loňském roce automobilka zvýšila celkový prodej o 10,6 procenta na rekordních 1,845 milionu vozů. Firma nabízí zákazníkům značky BMW, Mini a Rolls-Royce.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů