Čtvrtek, 18. dubna 2024

Když komín, tak univerzální

Když komín, tak univerzální

Nový komínový systém, který jako jediný na českém trhu je držitelem označení PW3G, představila společnost Heluz na zářijovém veletrhu For Arch 2013 v pražských Letňanech. V portfoliu největšího českého výrobce cihlářského zboží figuruje pod názvem Heluz Izostat Duo a je vhodný pro jakýkoliv spotřebič a jakýkoliv typ paliva.

Základ dané komínové struktury tvoří kombinace z nových cihelných komínových tvarovek a osvědčených, vysoce kvalitních tenkostěnných izostatických vložek. Označení PW3G udává záruku, že komín je vhodný pro přetlakový (P) i pro mokrý provoz (W), lze jej použít pro všechny tři typy paliv (pevná, kapalná i plynná) a je odolný proti vyhoření sazí (G). Komín je tedy naprosto univerzální, lze jej použít pro všechny typy provozů a může k němu být připojen libovolný spotřebič. Je vhodný i pro novodobé kotle, které mají pro odvod spalin ventilátory a zároveň mají vyšší výstupní teplotu spalin než 200 °C, jako jsou např. kotle na biomasu a peletky. Komín nepotřebuje další tepelnou izolaci, díky tomu je levnější a jeho stavba rychlejší.

Díky nové univerzální cihelné komínové tvarovce Heluz Duo již není nutné používat teplenou izolaci ani při vysokých teplotách, čímž šetříte peníze i čas nutný pro výstavbu komínu. Tenkostěnné izostatické komínové vložky, opatřené hrdlem zajišťujícím pevnost a těsnost spojení a vyráběné nejmodernější technologií, se vyznačují velmi malou akumulací tepla, což přináší rychlé ohřátí celé spalinové cesty a tím rychlé překlenutí rosného bodu spalin. Hladké stěny vložek navíc brání usazování pevných částí sazí na vnitřním povrchu a jejich následnému vznícení a vyhoření. Vložky nové generace, dodávané na trh s vnitřním průměrem 80, 100, 120, 140, 160, 180 a 200 mm, jsou také vysoce odolné vůči teplotním změnám, kyselinám a korozi, jsou nenasákavé a nevadí jim ani přímý kontakt s plamenem - nepraskají.

Pokud jde o komínové těleso systému Heluz Izostat Duo, umožňuje odvod spalin a zároveň přívod vzduchu ke spotřebiči. Maximální výstupní teplota spalin činí 600 °C. Připojení sopouchu je proveditelné v úhlech 90° a 45°.

Uvedený produkt s tenkostěnnou izostatickou vložkou nové generace je jednou ze dvou variant systému Heluz Duo. Ta druhá se vyrábí s tenkostěnnou keramickou vložkou pod značkou Multi Duo. Jak už bylo uvedeno, oba systémy mají nový typ komínové tvarovky, která má tři řady otvorů, a tedy i více vzduchových mezer, komín je tak zhruba o 20 % levnější než ve variantě s izolací a jeho stavba je rychlejší a jednodušší. Navíc, systém Multi Duo lze kombinovat s jakýmkoliv jiným komínovým systémem Heluz (kromě systému Mini) včetně celé, poloviční nebo dvojité prázdné šachty.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů