Čtvrtek, 18. dubna 2024

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo vítěze soutěží pořádaných v rámci Farmářských slavností 2013

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo vítěze soutěží pořádaných v rámci Farmářských slavností 2013

Fotografická soutěž na facebookovském profilu Farmářských slavností a rozhlasová soutěž v Českém rozhlasu Sever už mají vítěze. Z patnácti finalistů na Facebooku se vítězem nejoblíbenějšího snímku pořízeného z letošního ročníku Farmářských slavností stala paní Dita Ziková Smetanová z Prahy. Vítězi rozhlasové soutěže, v níž posluchači odpovídali na otázku z oblasti zemědělství, se stali Šárka Adámková z Liberce, Marie Štěpánková z Liberce, Juraj Smutný z Nového Města pod Smrkem a Martin Dedecius rovněž z Nového Města pod Smrkem. Ten získal kromě dárkového balíčku MZe také hlavní výhru - celoroční předplatné deníku MF DNES.

Dita ZikováSoutěž na Facebooku měla celkem 6 kol a finálové kolo o hlavní výhru - již zmínění celoroční předplatné MF DNES. V jednotlivých kolech se soutěžilo o nejkrásnější fotografii pořízenou na konkrétní slavnosti. Soutěžící, který získal nejvíce hlasů od fanoušků, dostal od Ministerstva dárkový balíček, ve kterém byl praktický nákupní košík, regionální potraviny a drobné dárky pro děti, jako např. pexeso a pastelky. Ve finálovém kole soutěžili všichni, kteří se do soutěže zapojili v předchozích kolech. Autorka fotografie s největším počtem hlasů paní Dita Ziková Smetanová z Prahy byla i vítězkou 3. kola soutěže.

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo také soutěž o dárkové balíčky a hlavní cenu v podobě celoročního předplatného MF DNES v rámci mediálního partnerství v Českém rozhlasu Sever. Jeho posluchači ve dnech 9. až 13. září odpovídali na soutěžní otázku z oblasti zemědělství. Hlavní cena v podobě celoročního předplatného deníku MF DNES putovala za Martinem Dedeciusem do Nového Města pod Smrkem.

V nejbližších dnech Ministerstvo zemědělství vyhlásí poslední soutěž o dárkové balíčky a roční předplatné listu MF DNES také prostřednictvím facebookové stránky zaměřené na veřejnost "Jen to dobré".

Tím ale novinky Farmářských slavností letos nekončí. Na webové stránce slavností ( www.farmarskeslavnosti.eagri.cz) je veřejnosti zpřístupněna nová interaktivní mapa s přehledem prodejců ze dvora v těch regionech České republiky, kde se slavnosti letos konaly. Nezapomnělo se ani na nejmenší návštěvníky. Herní sekce se zvířátky a s kreslenou postavou Zvídavého Tondy na webu přiblíží dětem venkov, lidové tradice a život na farmě.

Farmářské slavnosti jsou projektem založeným na poznávání života na venkově, který zahrnuje sérii celodenních akcí pro rodiny s dětmi na vybraných farmách České republiky. Díky projektu může veřejnost poznat život na rodinných farmách a děti se na nich mohou formou hry seznámit s tradičním českým zemědělstvím a národním bohatstvím. Farmářské slavnosti zvyšují zájem lidí o kvalitní potraviny domácí produkce a podporují české zemědělce.

Letošní cyklus Farmářských slavností pro rodiny s dětmi navštívilo téměř 20 000 lidí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů