Čtvrtek, 25. dubna 2024

Praha: Nepořádek a bezdomovci mezi Libní a Žižkovem

Praha: Nepořádek a bezdomovci mezi Libní a Žižkovem

Některá pražská zákoutí vypadají vskutku nevábně. Např. lesopark podél moderni tramvajové trati Libeň - Žižkov z valné části připomíná téměř skládku. Všude v okolí se povalují různé odpadky, občas větší skládka. Stav ještě zhoršují zde se vyskytující bezdomovci. Odbor životního prostředí městské části Praha 3 vyzval majitele pozemků k úklidu, bohužel ti se zatím k akci moc zřejmě nemají. Takže doufejme, že se chytnou za nos co nejdříve a budou se o své pozemky starat péčí řádného hospodáře. Citujeme z e-mailu MČ Praha 3, která neprodleně reagovala na náš upozorňující e-mail: : Tímto e-mailem upozorňujeme na neuspokojivý stav pozemků v oblasti tramvajové trati s přilehlými komunikacemi Biskupcova - Ohrada - Krejcárek (lesopark Krejcárek) na Praze 3 viz stížnost níže. Na předmětných plochách se nachází velké množství nepořádku a přespávají zde bezdomovci. Okolní prostředí je tímto velmi narušováno a celkově je velmi znečištěné velkým množstvím nepořádku, který rozšiřují pobývající bezdomovci.

Žádáme Vás o součinnost v této věci a zajištění údržby - provedení úklidu, odstranění veškerého nepořádku a přijetí opatření k zamezení vzniku dalšího nepořádku a pobývání bezdomovců a provádění pravidelné údržby těchto ploch.

Prosíme o vyřešení tohoto problému v co nejbližším možném termínu a informujte nás o přijatých opatřeních a jaké úkony byly provedeny.

ZDROJ: EnviWeb.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů