Sobota, 20. dubna 2024

Město Vodňany s podporou nadace vyhlašuje veřejnou architektonicko-urbanistickou soutěž

Město Vodňany s podporou nadace vyhlašuje veřejnou architektonicko-urbanistickou soutěž

Město Vodňany s podporou Nadace Proměny vyhlašuje veřejnou architektonicko-urbanistickou soutěž o návrh obnovy lesoparku V Zátiší. Výsledky soutěže by měly být známy v září, vybraný návrh se stane podkladem pro realizaci proměny v současné době zpustlého území. Na přípravu a organizaci soutěže poskytla nadace městu grant ve výši téměř 900 tis. Kč. Záměrem Vodňan je Zátiší oživit a vytvořit z něj plnohodnotnou součást města.

Soutěž se vyhlašuje jako veřejná a dvoukolová, termín pro odevzdání soutěžních návrhů v prvním kole je 26. května. Zájemci o účast najdou veškeré podrobnosti a podklady na webových stránkách vodnanyvzatisi.cz, které město k projektu zřídilo.

Jitka Přerovská, ředitelka Nadace Proměny, k tomu říká: "Snahu Vodňanských o proměnu Zátiší sledujeme už několik let od doby, kdy se projekt dostal do užšího výběru v naší grantové výzvě 2010-2011. Sice tehdy neuspěl, ale město v jeho přípravách pokračovalo dál. Oceňujeme, jak velký pokrok během té doby udělali. Moc se nám líbí, jak k projektu přistupují - prakticky naplňují principy, které podporujeme a snažíme se šířit dál: zapojují místní obyvatele, přemýšlejí koncepčně, nezapomínají na udržitelnost, chtějí vytvořit skutečně živé místo pro lidi. Na přípravu a organizaci soutěže jsme jim přispěli také z toho důvodu, že architektonické soutěže dlouhodobě propagujeme jako nejlepší nástroj k vytváření veřejného prostoru. Způsob, jakým Vodňany přistupují k rozvoji svých prostranství, by obstál i v zahraniční konkurenci. Věříme, že dávají skvělý příklad ostatním českým městům."

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří se doposud do proměny Zátiší zapojili. Těšíme se, jaká nová spojení vzejdou z vyhlášené soutěže," doplňuje Pavel Janšta, místostarosta města Vodňany.

Další podrobnosti v připojené tiskové zprávě, na www.nadace-promeny.cz nebo na www.vodnanyvzatisi.cz.

Petra Hrubošová / manažerka komunikace

Nadace Proměny / Vinohradská 1511/230, 100 00 Praha 10

kontakty / 277 006 276 / 775 654 314 / petra.hrubosova@nadace-promeny.cz / www.nadace-promeny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů