Úterý, 23. dubna 2024

Peugeot uvádí v praxi systém firemního sdílení automobilů

Peugeot uvádí v praxi systém firemního sdílení automobilů

Televizní společnost TF1 bude první firmou, která společně se společností VULOG zavede službu sdílení automobilů využívající vozy skupiny PSA Peugeot Citroën vybavené technologií usnadňující sdílení automobilů se zárukou a homologací výrobce.

VULOG, největší francouzský dodavatel technologií pro sdílení automobilů, poskytne společnosti TF1 své řešení "end-to-end", od elektronického zařízení zabudovaného do vozu přes Back Office po mobilní aplikaci. Tato ve Francii jedinečná služba je určena pro novináře televizního kanálu TF1 a bude spuštěna v průběhu května. Bude využívat 24 vozů řady Peugeot: 208, 308, 2008, 3008, 5008.

Služba se zárukou a homologací skupiny PSA Peugeot Citroën

Skupina PSA Peugeot Citroën spustila v roce 2013 v Evropě službu sdílení automobilů určenou pro střední a velké vozové parky. Technologie instalovaná ve vozech umožňuje nepřetržitý přístup k vozům bez nutnosti použití klíče díky systému otevírání a zavírání pomocí elektronické karty. Na rozdíl od většiny technologií používaných pro sdílení automobilů byla tato technologie do vozů nainstalována díky spolupráci mezi společností VULOG a inženýry PSA Peugeot Citroën, což je zárukou její kompatibility s elektrickou a elektronickou strukturou vozu. Technologie získala homologaci francouzského Technického svazu automobilového a motocyklového průmyslu UTAC a vztahuje se na ni výrobní záruka, což pro většinu systémů používajících skříňky instalované bez dohledu automobilových výrobců neplatí.

Inovativní služba bez rezervace díky technologii VULOG

Pro větší uživatelskou flexibilitu a svobodu si nebudou muset uživatelé vozy rezervovat předem. Dostupnost vozů uvidí v reálném čase v chytrém telefonu a na obrazovce. Uživatelé si tak budou moci za pomoci aplikace v telefonu zablokovat vůz několik minut předem. Ředitelka obchodní jednotky Vozy a internetové služby skupiny PSA Peugeot Citroën Brigitte Courtehouxová k tomu uvedla: "Naším cílem je rozvíjet nové služby využívající auta s připojením na internet a reagovat tak na nové potřeby našich zákazníků v oblasti mobility. Již od zavedení nouzového volání před deseti lety je skupina PSA Peugeot Citroën průkopníkem internetových služeb. Díky této technologii, která je k dispozici u celé široké řady vozů Peugeot a Citroën, vstoupila skupina na trh s firemním car-sharingem a do roku 2018 by mělo být v Evropě takto sdíleno 300 000 vozů."

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů