Čtvrtek, 28. března 2024

Brno: Za 'Mendlákem' kvetou černé skládky a bezdomovecká doupata

Brno:  Za 'Mendlákem' kvetou černé skládky a bezdomovecká doupata

Pokud jste se rozhodli vydat se na nedělní procházku se čtyřnohými miláčky a s dětmi z ulice Úvoz cestičkou za zdí kláštera zahrádkami na tzv. Helgoland tak pozor! Vaše cesta je totiž doslova hemží nepořádkem a černými skládkami. Hned z úvodu narazíte na větší shromáždění poházených PET lahví, poté následuje vysloveně nadílka izolační pěny. Sotva vyjdete trochu nahoru, po pravé straně jsou opuštěné zahrádky, jež se staly brněnskou bezdomoveckou kolonií a zároveň v důsledku toho i velkým smetištěm. Také se můžete propadnout do různých podzemních jímek, toalet apod. Ani hřiště vedle není prosté odpadu. Více informací a fotografie získáte na www.zmapujto.cz. Vyzýváme všechy, jimž tato krásnaá oblast Brna není lhostejná, aby se zasadili o její uklizení a uvedení do normálního stavu.

POMÁHEJTE MAPOVAT NEPOŘADKY POMOCÍ www.zmapujto.cz!! Nebuďte neteční ke svému okolí a k naší společné peněžence. Pokud vidíte nějakého "šmejda", že zakládá černou skládku, volejte IHNED linku 156 nebo 158, informujte radnici a případně i ČIŽP.

CHCETE POMOCI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ? ÚČASTNĚTE SE ÚKLIDOVÉ AKCE Ukliďme Česko 2014! Více informací na www.uklidmecesko nebo na facebooku.

ZDROJ: Enviweb.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů