Čtvrtek, 28. března 2024

Krabičky ECOCHEESE na třídění baterií dostaly nový jarní kabát

Krabičky ECOCHEESE na třídění baterií  dostaly nový jarní kabát

Ekologické chování nemusí být nutně spojováno pouze s venkovními kontejnery na sběr tříděného odpadu. Že může být třídění i stylové, dokazuje nový design krabiček ECOCHEESE sloužících ke sběru použitých baterií v domácnostech. Krabičky rozesílá zdarma všem zájemcům v České republice nezisková společnost ECOBAT, která zde zajišťuje zpětný odběr použitých přenosných baterií a akumulátorů.

K dosavadním barevným kombinacím krabiček na použité baterie přibyl na jaře letošního roku nový grafický motiv, za jehož návrhem stojí mladá malířka a grafička Daniela Renčová. "Při tvorbě nové podoby krabičky jsem brala v potaz aktuální období. Symbolem jara jsou pro mne květy, kterými jsem design krabičky pokryla. Zároveň jsem si přála, aby byla grafika co nejvíce elegantní. Proto jsem zvolila kombinaci šedočerných a růžových valérů. Do svých ilustrací jsem se snažila vložit lehkost a hravost," popisuje výtvarnice.

ecochees

"Šetrné chování k životnímu prostředí je součástí moderního životního stylu. Věříme, že nový jarní design krabičky ECOCHEESE nabídne další prostor k tomu, aby nebyla v domácnostech a kancelářích vnímána pouze jako kontejner, nýbrž jako estetický doplněk," vysvětluje Eva Gallatová, marketingová manažerka společnosti ECOBAT, a dodává: "Po naplnění krabiček lze jejich obsah jednoduše odnést na jedno ze sběrných míst, kterých je na celém území ČR již více než 18 tisíc."

Společnost ECOBAT rozeslala zájemcům v České republice již více než 100 000 kusů krabiček ECOCHEESE. Společně s každoročně stoupajícím objemem zpětně odevzdaných použitých baterií se ukazuje, že zájem o třídění a recyklaci baterií, které obsahují mnoho nebezpečných látek, není Čechům lhostejný. Krabičku ECOCHEESE lze objednat zdarma na adrese www.ecocheese.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů