Čtvrtek, 28. března 2024

JIHOMORAVSKÝ KRAJ OCENÍ NEJLEPŠÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE

JIHOMORAVSKÝ KRAJ OCENÍ NEJLEPŠÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE

Opět po roce Jihomoravský kraj společně se školským zařízením Lipka vyhlašuje soutěž o nejlepší diplomové práce. Letos již po dvanácté. Absolventi bakalářských a magisterských oborů mohou přihlásit svoji závěrečnou práci s tematikou životního prostředí a ekologie se vztahem k území Jihomoravského kraje a soutěžit o deset tisíc korun a další ceny.

"Do soutěže se mohou přihlásit studenti a absolventi, kteří svoji závěrečnou práci obhájili na podzim 2013 nebo teprve obhájí v jarním semestru 2014. O vítězi rozhodne komise složená z akademických pracovníků, představitelů nevládních organizací, odborníků státní ochrany přírody či zástupců z firem," uvedl organizátor soutěže Jan Trávníček z Lipky.

Tři nejlepší práce v obou kategoriích budou oceněny finanční odměnou (první cenou bude částka 10 000 Kč), věcnými cenami a čestným uznáním. Ceny předá hejtman Jihomoravského kraje na závěrečném studentském workshopu, který proběhne v listopadu na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně. "Z anotací přihlášených prací Lipka vydává sborník s ISBN, a účastníci tak získají nejen mezioborovou zkušenost, ale také často svůj první publikační výstup do životopisu," doplnil Trávníček.

Do soutěže se studenti mohou přihlásit do 30. června 2014, veškeré informace o přihlášení jsou k dispozici na www.lipka.cz/soutez-diplomovych-praci.

V loňském roce se do soutěže přihlásilo celkem 29 studentů z přírodovědných, humanitních i technických oborů, z toho 10 soutěžilo v kategorii bakalářských prací a 19 v kategorii magisterských prací. Vítězkami se staly Eliška Nekvapilová z Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích s bakalářskou prací pojednávající o využití parazitů při obnově květnatých luk a Jana Zuntychová ze Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity s magisterskou prací, která se zabývala suburbanizací jako důsledkem společenských změn.

Řada účastníků předchozích kol na sebe díky soutěži skutečně upozornila, a navázala tak kontakt se svými budoucími zaměstnavateli. "Soutěž mi přinesla nejen finanční ocenění, ale díky ní jsem mohla publikovat svůj první článek v odborném časopise," poznamenává loňská vítězka Jana Zuntychová, která je nyní na pracovní stáži v ateliéru ve Švýcarsku.

Kontakt: RNDr. Jan Trávníček, jan.travnicek@lipka.cz, tel.: 543 420 823, mobil: 732 827 063

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů