Úterý, 23. dubna 2024

Priorita: O vratce daně z příjmu

Aktuální Priorita přináší zprávu z jednání Řídicího výboru Operačního programu Životní prostředí.

Priorita: O vratce daně z příjmu

Mnozí členové předchozího výboru v něm zasedají i nadále, zároveň se mezi nimi objevily nové tváře. Jednání řídicího výboru, stejně jako jednání Rady Státního fondu životního prostředí ČR, se zúčastnil také ministr životního prostředí Richard Brabec.

Zajímavým textem je rovněž rozhovor s Petrem Valdmanem ředitelem Státního fondu životního prostředí ČR. Petr Valdman mimo jiné říká, že žadatelé o podporu mohou v současné době očekávat výrazné zkrácení doby posuzování všech dokumentací, které potřebují před zahájením zadávacího řízení.

"Zatímco doposud na ně museli čekat až tři měsíce, nyní je dostanou maximálně do tří týdnů. Zjednoduší se i dodávání podkladů pro udělení rozhodnutí o poskytnutí dotace, vyjednali jsme s Ministerstvem financí možnost vydávat tento právní krok před ukončením výběrových řízení. Škrtli jsme zbytné přílohy u žádostí o podporu, čímž se zrychlí doba hodnocení žádostí, jakkoli se tím přenáší větší díl odpovědnosti na žadatele," uvádí P. Valdman.

Jiným textem hodným pozornosti je rozhovor s Danem Jiránkem, který je členem Řídicího výboru Operačního programu Životní prostředí a zároveň primátorem města Kladno a předsedou Svazu měst a obcí ČR. Dan Jiránek upozorňuje na potíže některých obcí s účtováním daně z přidané hodnoty v momentě čerpání dotace z Operačního programu Životní prostředí.

Priorita 04/2014

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů