Pátek, 29. března 2024

FSC ČR pořádá ojedinělé bezplatné semináře o certifikaci dřevozpracovatelského řetězce a nařízení o dřevě EUTR

FSC ČR pořádá ojedinělé bezplatné semináře o certifikaci dřevozpracovatelského řetězce a nařízení o dřevě EUTR

Nezisková organizace FSC ČR připravila v rámci realizovaného projektu "Vzděláváním k šetrnému dřevu" vzdělávací semináře určené zaměstnancům firem v dřevozpracovatelském odvětví. Účastníci se na seminářích seznámí jednak s problematikou FSC certifikace a jednak s problematikou nařízení o dřevě - European Union Timber Regulation (EUTR).

Vzdělávací semináře určené pro zaměstnance firem z dřevozpracovatelského odvětví jsou zaměřeny na dvě velmi aktuální oblasti - FSC certifikace a EUTR - které se dotýkají prakticky všech společností, pracujících s dřevem.

FSC certifikace patří jako nejdůvěryhodnější certifikační systém ke stále žádanějším ze strany spotřebitelů i prodejců dřevěných výrobků. Problematika EUTR - nařízení o zákazu prodeje nelegálně vytěženého dřeva je v platnosti od března 2013 a týká se velké většiny firem zpracovávajících dřevo.

Účastníci seminářů si odnesou veškeré potřebné informace týkající se FSC certifikace a také EUTR, které mohou ve své profesní praxi potřebovat. Informace k oběma tematickým celkům obdrží v podobě dvou originálních tištěných příruček - pro zavádění FSC certifikace v dřevozpracovatelském řetězci a pro dodržování EUTR.

Díky týmu pedagogů a specialistů v tomto oboru se podařilo vytvořit unikátní náplň vzdělávacích kurzů a srozumitelně uspořádat nejdůležitější informace pro každodenní praxi. Na semináři k nařízení o dřevu mimo jiné vystoupí zástupce ÚHUL z odborné skupiny EUTR

Kdy a kde

Semináře se budou konat ve dvou cyklech - jarním a podzimním. V jarním cyklu seminářů si mohou zájemci vybrat z následujících termínů:

FSC certifikace

. Čtvrtek 29. května 2014 od 9:00 do 12:00 v Brně v Otevřené zahradě, Údolní 33

. Úterý 10. června 2014 od 9:00 do 12:00 ve Znojmě v Restauraci Diana, MUDr. Jana Janského 3366/8

EUTR

. Pátek 20. června 2014 od 9:00 do 12:00 v Brně v Otevřené zahradě, Údolní 33

Pro účast je nutná registrace na webu FSC ČR - www.czechfsc.cz/vzdelavani/profesni-vzdelavani/seminare/. Pro termíny podzimních seminářů k FSC certifikaci a problematice EUTR nechť zájemci sledují aktuální informace na webu FSC ČR.

E-learning pro vytížené

Součástí vzdělávacích aktivit jsou také e-learningové kurzy, zaměřené taktéž na FSC certifikaci a EUTR. Spuštění e-learningových kurzů je plánováno na červen 2014, kdy se mohou začít hlásit první zájemci. Počet účastníků není omezen a díky elektronické formě studia mohou své znalosti zvýšit prakticky kdykoliv a kdekoliv.

Obsah e-learningových kurzů vychází ze vzdělávacích seminářů, je proto zajištěno předání stejného množství informací, jako při návštěvě seminářů. Účastníci si tak mohou zvolit, která z forem studia je jim bližší a příjemnější.

Projekt Vzděláváním k šetrnému dřevu je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. "Jsme velmi rádi, že se podařilo zrealizovat vzdělávací semináře a také připravované e-learningové kurzy. V obou případech získají účastníci ucelené informace v podobě, v jaké aktuálně nejsou nikde dostupné. V rámci seminářů se mohou návštěvníci těšit také na hosty z řad předních odborníků na problematiku FSC certifikace a EUTR," dodává ředitel FSC ČR Tomáš Duda.

O FSC ČR
Národní kancelář FSC ČR již více než deset let prosazuje environmentálně vhodné, sociálně přínosné a ekonomicky životaschopné lesní hospodaření v České republice. Tím napomáhá chránit ohrožené a devastované lesy a jejich obyvatele. Jedním z cílů FSC ČR je také informování a vzdělávání o odpovědné spotřebě a možnostech podpoření šetrného a přírodě blízkého hospodaření v lesích. Další informace na: www.czechfsc.cz a www.poznejdrevo.cz.

Kontakt:

Petr Březina, FSC ČR, tel.: 777 900 298, e-mail: brezina@czechfsc.cz

Mgr. Martin Koubek, Ph.D., FSC ČR, tel. 737 085 007, e- mail: martin.koubek@czechfsc.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů