Čtvrtek, 28. března 2024

DACIA Logan MCV také v plynu

DACIA Logan MCV také v plynu

Nový vůz Dacia Logan MCV pohání benzinové, LPG a dieselové motory, které svými parametry vyhoví nejrůznějším řidičům i podmínkám používání vozu.

V nabídce jsou dva benzinové motory: 1.2 16 V 75 k a TCe 90.

- Benzinový motor 1.2 16 V 75 splňuje všechna kritéria, která jsou pro značku DACIA charakteristická: provozní náklady, odolnost a snadná údržba. Vyznačuje se vysokým točivým momentem, který je k dispozici v širokém rozpětí a již od nízkých otáček motoru. Dosahuje výkonu 75 k (55 kW) a dobré kombinované spotřeby 5,8 l/100 km*.

- Motor TCe 90 je další ukázkou technické zdatnosti skupiny Renault v oblasti mechaniky. Díky využití metody downsizing je tento přeplňovaný benzinový motor s výkonem 90 k schopen výrazně snižit spotřebu paliva. V kombinovaném provozu spotřebuje na 100 km 5 l* paliva.

Nabídka benzin/LPG

- motor 1.2 16 V 72 existuje také ve verzi LPG, která má nižší provozní náklady (nižší cena paliva), je spolehlivá (přestavba přímo z výroby) a ohleduplná vůči životnímu prostředí (bez emisí některých škodlivin - benzen, síra, olovo a nižší emise CO2 v porovnání se srovnatelným benzinovým motorem).

Nabídku dieselových motorů tvoří dvě výkonové varianty dCi 75 a dCi 90.

- Motor 1.5 dCi, který si za svou spolehlivost, komfort řízení a výkony získal mezinárodní uznání, pohání i nový Logan MCV. Nová generace tohoto motoru nabízí řidičům vyšší točivý moment, živější rozjezdy a zrychlení. Obě výkonové varianty jsou úsporné, dynamické a tiché a řidiči nabídnou příjemné řízení s nízkou spotřebou paliva (3,8 l/100km*) i emisemi CO2 (99 g/km*).


* Spotřeba a emise homologované podle platných norem

ZDROJ: renault.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů