Čtvrtek, 28. března 2024

Nový terminál DB Schenker v Singapuru získal nejvyšší ekologické ocenění

Nový terminál DB Schenker v Singapuru získal nejvyšší ekologické ocenění

Nové logistické centrum společnosti DB Schenker v Singapuru získalo platinovou cenu Green Mark, kterou uděluje singapurská komora BCA (Building & Construction Authority). Toto ocenění je udělováno budovám, které využívají inovace a jsou šetrné k životnímu prostředí.

Logistická hala je umístěna pouhých 15 minut od mezinárodního letiště Changi v Tampines LogisParku a slouží zákazníkům všech klíčových segmentů, mezi něž patří healthcare, electronics nebo automotive. Náklady na stavbu, jejíž rozloha na třech podlažích přesahuje 54 500 m2, činily 41 milionů eur.

Nový areál je postaven s celou řadou prvků pasivních budov. Budova disponuje například vysoce kvalitní tepelnou izolací, která zajišťuje minimální tepelné úniky. Čerstvý vzduch je do interiéru přiváděn pomocí moderního systému klimatizace, který zajišťuje efektivní proudění vzduchu při minimální spotřebě energie. Okolí budovy je zavlažováno pomocí zachycené dešťové vody. Terminál celkově každý rok uspoří 1 108 tun CO2.

Program BCA Green Mark je velmi přísný systém hodnocení, který shromažďuje mezinárodní standardy v oblasti ekologických stavebních technologií a ochrany životního prostředí. Systém BCA Green Mark posuzuje pět zásadních kritérií, mezi něž patří energetická efektivita, vodní hospodářství, ochrana životního prostředí, kvalita vnitřního vybavení a další inovativní ekologické postupy, které přispívají k lepšímu výkonu budovy.

Platinové ocenění je v rámci systému Green Mark nejvyšší dosažitelnou hodnotou a DB Schenker touto cenou potvrdil naplňování své dlouhodobé strategie DB 2020, jejímž cílem je do roku 2020 snížit celkové emise z roku 2006 o 20 %. Nové ekologické standardy jsou proto zaváděny ve všech pobočkách po celém světě.

DB Schenker v Singapuru je jedním z vedoucích poskytovatelů služeb kontraktační logistiky a řešení v oblasti řízení distributorského řetězce. Celková skladová kapacita zde přesahuje 252 000 m2

Zdroj: www.eulog.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů