Úterý, 19. března 2024

Pád regálů ve skladu v Bezděčíně napáchal škodu za stovky milionů

Pád regálů ve skladu v Bezděčíně napáchal škodu za stovky milionů

Čtvrteční pád regálů s autobateriemi ve skladu v Bezděčíně na Mladoboleslavsku způsobil škodu za několik set milionů korun. Poškozeny byly tři čtvrtiny haly a velké množství skladovaných výrobků. Policie zatím případ vyšetřuje jako obecné ohrožení, řekl dnes ČTK mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Při neštěstí nebyl nikdo zraněn. Hasiči pouze vyprostili jednoho zavaleného člověka, i on vyvázl bez zranění. Museli také likvidovat vylitou kyselinu.

"Naštěstí byla zrovna přestávka, takže byl uvnitř pouze jeden člověk. Nic se mu nestalo," uvedl Schön. Vyšetřování podle něj zřejmě potrvá delší dobu a je možné, že se věc ještě překvalifikuje. Případem se zabývají mladoboleslavští kriminalisté.

Událost se stala kolem 18:30. Do haly o rozměrech 100 krát 70 metrů dorazili kromě hasičů i statik a experti z chemické laboratoře z Kamenice. Po půlhodině byl vyhlášen druhý poplachový stupeň, na místo bylo potřeba přivézt větší množství vápna nebo drceného vápence, aby se neutralizovala.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů