Sýr manouri
Jedná se o jemný měkký sýr vyráběný ze syrovátky, který je obdobou italského
sýru Riccota. Tento originální řecký sýr je produkován hlavně v severním Řecku,
specielně v Makedonii. Jak je již typické pro tuto oblast, je surovinou ovčí
nebo kozí syrovátka nebo jejich směs, do které je přidána brynza z ovčího nebo
kozího mléka. Je považován za vysoce kvalitní syrovátkový sýr a v Řecku je na
trhu dostupný vždy čerstvý. Sýr nelze dlouho uchovávat, při prodeji by měl být
bílý a jemný.
Jedná se o jemný měkký sýr vyráběný ze syrovátky, který je obdobou italského sýru Riccota. Tento originální řecký sýr je produkován hlavně v severním Řecku, specielně v Makedonii. Jak je již typické pro tuto oblast, je surovinou ovčí nebo kozí syrovátka nebo jejich směs, do které je přidána brynza z ovčího nebo kozího mléka. Je považován za vysoce kvalitní syrovátkový sýr a v Řecku je na trhu dostupný vždy čerstvý. Sýr nelze dlouho uchovávat, při prodeji by měl být bílý a jemný.
Sýr manouri je vhodný do salátů a k přípravě předkrmů.
FOTO na: http://www.nasevyziva.cz/sekce-recke-syry/clanek-manouri-mekky-syrovatkovy-syr-534.html
ZDROJ:http://www.nasevyziva.cz/sekce-recke-syry
Sdílet článek na sociálních sítích