Pátek, 30. srpna 2024

E.ON v číslech - 670

E.ON v číslech - 670

670 % - o tolik se zrychlil výpočet změn v reálném čase po modernizaci dispečerského systému distribuční společnosti EG.D, člena skupiny E.ON. Systém je tak ještě lépe připraven na zpracování dat ze smart meteringu, univerzálních monitorů a připojovaných decentrálních zdrojů.

Systém nyní dokáže zpracovat až 20 000 změn za sekundu v reálném čase. Pro srovnání, předchozí verze umožňovala výpočet jen 3000 změn za sekundu. EG.D provedlo po osmi letech kompletní modernizaci dispečerského systému, který je klíčovým pilířem pro efektivní řízení distribuční sítě až do úrovně nízkého napětí. Jedná se tak o další významný milník pro ještě větší bezpečnost a spolehlivost při distribuci elektrické energie.

Upgradován byl kompletně i hardware, na kterém dispečerský systém běží. Vyměněno bylo 82 serverů, 67 pracovních stanic, 48 velkoplošných monitorů a 208 pracovních obrazovek. Došlo i k osazení 32 optických síťových portů o kapacitě 10 Gbps, 532 síťových portů o kapacitě 1Gbps. Nový je i operační systém RedHat Enterprise Linux na nejnovější verzi 8. Tím se zvýšila i bezpečnost celého systému dispečerského řízení.

S výkonnějším hardwarem, aktualizovaným operačním systémem a celou aplikací řídícího systému je EG.D schopno lépe reagovat na změny a rychleji se přizpůsobovat novým požadavkům a výzvám.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů