Pondělí, 16. září 2024

Reakce na článek Produkty z Temu opanují internet

Reakce na článek Produkty z Temu opanují internet

Byli jsme požádáni o uveřejnění reakce na článek "Produkty z Temu opanují internet. Levné výrobky ale mohou být i zdraví nebezpečné".

Přístup ke kontrole kvality

V Temu využíváme komplexní přístup ke kontrole kvality na naší platformě, který je v souladu s požadavky trhů, na kterých působíme.

Proces začíná onboardingem prodejců, kteří musí předložit potřebnou dokumentaci. Dále podepisují dohody potvrzující jejich závazek k bezpečnosti produktů a dodržování předpisů relevantních pro jejich cílové trhy. Temu tento proces podporuje poskytováním pokynů a zdrojů ohledně požadavků na shodu pro různé trhy.

Po onboardingu jsou prodejci povinni poskytnout komplexní informace o produktech, včetně popisů, modelových/šaržových čísel, obchodních názvů, cen, obrázků a relevantních dokumentů, pokud jsou k dispozici.

Fyzická inspekce a vymáhání jsou dalším klíčovým prvkem kontrolních opatření Temu. Provádíme náhodné kontroly, abychom ověřili, že fyzické produkty odpovídají jejich popisům a dodržují relevantní normy. To zahrnuje kontrolu balení, štítků a bezpečnostních značek. Pokud jsou některé produkty podezřelé z potenciální nesouladnosti, Temu rychle jedná, což může zahrnovat pozastavení nabídky, požadavek na další dokumentaci nebo úplné odstranění produktu.

Nepřetržité monitorování a spolupráce jsou také nedílnou součástí udržování kontroly kvality. Temu pečlivě sleduje zpětnou vazbu zákazníků, aby identifikovalo potenciální problémy s produkty. Když se objeví obavy, rychle jednáme, abychom je prošetřili, a pokud je to nutné, odstraníme jakékoliv produkty podezřelé z nesouladnosti. Navíc Temu aktivně spolupracuje se spotřebitelskými skupinami a regulačními úřady na řešení dotazů a usnadnění stažení nebo odvolání produktů, pokud je to vyžadováno.

Odpovědnost a sankce jsou jasně definovány v rámci kontrolního systému Temu. Neustále vedeme prodejce k nutnosti přísného dodržování bezpečnosti produktů a zajišťujeme, že jsou plně informováni o svých povinnostech. Porušení mohou vést k varování, sankcím, vyřazení produktu z nabídky, uzavření účtu nebo dokonce k předání regulačním orgánům v případě závažných nebo opakovaných přestupků. Temu udržuje černou listinu, aby zabránilo problémovým prodejcům znovu vstoupit na platformu.

Přístup Temu k ochraně osobních údajů a bezpečnosti

V Temu je ochrana soukromí uživatelů základním principem. Jsme otevření ohledně toho, jak používáme data k provozování naší platformy a zlepšování uživatelské zkušenosti. Shromažďujeme pouze nezbytné informace k:

  • Řízení a dokončení objednávek
  • Poskytování našich služeb a zpracování plateb
  • Komunikaci s uživatelem o jejich objednávkách, našich produktech a nabídkách, které by je mohly zajímat
  • Personalizaci nákupní zkušenosti uživatele a doporučování produktů

Vždy jsme transparentní ohledně možnosti sběru dat. Pokud existuje možnost, že bychom mohli použít informace uživatele k určitému účelu, jasně je o tom informujeme. To je v souladu s přísnými standardy stanovenými obchodními platformami, jako je Apple App Store a Google Play.

Bezpečnostní certifikace

Bezpečnostní praktiky aplikace Temu byly nezávisle ověřeny, aby splňovaly přísné globální standardy stanovené OWASP (Open Web Application Security Project) prostřednictvím jejich Mobile Application Security Verification Standard (MASVS). Tento certifikát, uznávaný vlivnými agenturami, jako je americký Národní institut pro standardy a technologie (NIST) a německý Spolkový úřad pro informační bezpečnost (BSI), demonstruje náš závazek k ochraně dat uživatelů. Tyto agentury stanovují kybernetické bezpečnostní standardy pro vládu a kritickou infrastrukturu. Temu se tak připojuje k významným e-commerce lídrům, jako je Walmart a OTTO, v dosažení tohoto uznávaného bezpečnostního milníku.

HackerOne Bug Bounty Program

Temu demonstruje svůj závazek k neustálému zlepšování tím, že zve etické hackery na vedoucí platformě pro kybernetickou bezpečnost, San Francisco-based HackerOne, aby proaktivně identifikovali a hlásili zranitelnosti. Tento program bug bounty incentivizuje spolupráci s bezpečnostní komunitou pro robustnější systém.

Multi-Factor Authentication (MFA)

Temu dává přednost bezpečnosti uživatelů tím, že používá vícefaktorovou autentizaci (MFA). Tato další vrstva ochrany vyžaduje, aby uživatelé ověřili svou identitu nejen heslem, což výrazně snižuje riziko neoprávněného přístupu k účtům a osobním informacím.

Boj proti phishingu a podvodům

Temu aktivně bojuje proti phishingovým útokům a krádežím identity jako člen Anti-Phishing Working Group (APWG). Tato globální koalice průmyslových lídrů, orgánů činných v trestním řízení a výzkumníků umožňuje Temu sdílet informace a spolupracovat na strategiích k ochraně uživatelů.

Anglický originál:

Approach to quality control

At Temu, we employ a comprehensive approach to quality control on our platform that aligns with the requirements of the markets we operate in.

The process begins with the onboarding of sellers, where they are required to submit the necessary documentation. Additionally, they sign agreements affirming their commitment to product safety and adherence to regulations relevant to their intended markets. Temu supports this process by providing guidance and resources on compliance requirements for various markets.

Once sellers are onboarded, they are required to provide comprehensive product information, including descriptions, model/batch number, trade name, pricing, images, and relevant documents if applicable.

Physical inspection and enforcement form another critical component of Temu's quality control measures. Random spot checks are conducted to verify that the physical products match their descriptions and adhere to relevant standards. This includes checking packaging, labels, and safety markings. If any products are suspected of potential non-compliance, Temu takes swift action, which may involve suspending the listing, requesting additional documentation, or removing the product altogether.

Ongoing monitoring and collaboration are also integral to maintaining quality control. Temu closely monitors customer feedback to identify potential issues with products. When concerns arise, we take prompt action to investigate and, if necessary, remove any products suspected of being non-compliant. Furthermore, Temu actively collaborates with consumer groups and regulatory authorities to address inquiries and facilitate product takedowns or recalls when required.

Accountability and penalties are clearly defined within Temu's quality control framework. We continually guide sellers on the need for strict product safety compliance, ensuring they are fully aware of their responsibilities. Violations can lead to warnings, penalties, product delisting, account closure, or even referral to regulatory authorities for severe or repeated offenses. Temu maintains a blocklist to prevent problematic sellers from re-entering the platform.

Temu's approach to data privacy and security

At Temu, protecting the user's privacy is a core principle. We are upfront about how we use data to run our platform and improve the user's experience. We collect the minimum information necessary to:

  • Manage and complete orders
  • Deliver our services and process payments
  • Communicate with the user about their orders, our products, and offers that might interest them
  • Personalize the user's shopping experience and make product recommendations

We are always transparent about the potential collection of data. If there's a chance we might use the user's information for a specific purpose, we'll clearly inform them. This aligns with the strict standards set by app marketplaces like Apple's App Store and Google Play.

Security Certification: Temu's app security practices have been independently verified to meet rigorous global standards set by OWASP (Open Web Application Security Project) through their Mobile Application Security Verification Standard (MASVS). This certification, recognized by influential agencies like the U.S. National Institute of Standards and Technology and Germany's Federal Office for Information Security, demonstrates our commitment to protecting user data. These agencies set cybersecurity standards for government and critical infrastructure. Temu joins major e-commerce leaders like Walmart and OTTO in achieving this respected security milestone.

HackerOne Bug Bounty Program: Temu demonstrates its commitment to continuous improvement by inviting ethical hackers on the leading cybersecurity platform, San Francisco-based HackerOne, to proactively identify and report vulnerabilities. This bug bounty program incentivizes collaboration with the security community for a more robust system.

Multi-Factor Authentication (MFA): Temu prioritizes user security by employing Multi-Factor Authentication (MFA). This additional layer of protection requires users to verify their identity beyond just a password, significantly reducing the risk of unauthorized access to accounts and personal information.

Fighting Phishing and Fraud: Temu actively combats phishing scams and identity theft as a member of the Anti-Phishing Working Group (APWG). This global coalition of industry leaders, law enforcement, and researchers allows Temu to share intelligence and collaborate on strategies to protect users.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů