Pátek, 27. září 2024

MENDELU uzavřela memoranda s ministerstvy zemědělství a životního prostředí

MENDELU uzavřela memoranda s ministerstvy zemědělství a životního prostředí

,,Podpis memorand je přirozeným vyústěním dlouhodobé spolupráce mezi univerzitou a oběma ministerstvy. Důležitou součástí této spolupráce je také posílení vzájemné komunikace a výměna informací v oblasti vědy, výzkumu a inovací, s důrazem na přenos nových poznatků do praxe, což přispěje k řešení aktuálních environmentálních výzev a podpoře udržitelného rozvoje," uvedl Jan Mareš, rektor Mendelovy univerzity v Brně.

,,Univerzita a ministerstvo zemědělství budou spolupracovat v oblastech, kde mohou spojit své odborné kapacity, aby přispěli k udržitelnému rozvoji zemědělství a lesnictví. Spolupráce mezi oběma institucemi bude mít formu především odborných stáží pro studující univerzity, čímž se podpoří uplatnění jejich znalostí a dovedností v praxi," řekl ministr zemědělství Marek Výborný. Ministerstvo zemědělství se rovněž zapojí do vedení bakalářských a magisterských prací, bude se podílet i na výuce, přednáškách a dalších vzdělávacích aktivitách. Memorandum umožní odborníkům z ministerstva zapojit se do výuky na MENDELU, zatímco akademičtí pracovníci MENDELU budou mít možnost spolupracovat s ministerstvem na konkrétních projektech a iniciativách. Obě strany budou spolupracovat také na organizaci seminářů, workshopů a konferencí zaměřených na aktuální problémy resortu zemědělství.

Spolupráce mezi MENDELU a ministerstvem životního prostředí se zaměřuje na praktické stáže pro studenty, výměnu odborných znalostí a podporu výzkumných projektů, které přispějí k ochraně životního prostředí a řešení aktuálních environmentálních výzev. Obě instituce budou spolupracovat na vědeckovýzkumných aktivitách, seminářích a dalších vzdělávacích programech, čímž posílí přenos vědeckých poznatků do praxe a podpoří udržitelný rozvoj.

http://mendelu.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů