Středa, 16. října 2024

Přírodovědecká fakulta UJEP hostí světově uznávaného odborníka na žraloky Alessandra De Maddalena

Přírodovědecká fakulta UJEP hostí světově uznávaného odborníka na žraloky Alessandra De Maddalena

Přírodovědecká fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem srdečně zve studenty, zaměstnance i širokou veřejnost na jedinečnou přednášku světově uznávaného odborníka na žraloky, Alessandra De Maddalena. Přednáška se uskuteční 15. října 2024 od 15:00 h v prostorách Centra přírodovědných a technických oborů UJEP (CPTO) a bude vedena v angličtině.

Ital Alessandro De Maddalena patří mezi přední světové odborníky na žraloky, specializuje se zejména na jejich biologii, chování a vztahy s lidmi. Je autorem dvaceti knih a přibližně stovky odborných i populárně-naučných článků. Vedl více než dvě stě přednášek na prestižních univerzitách, v muzeích a dalších institucích po celém světě, například v Miláně, Neapoli, Leidenu či Budapešti, nebo ve významných muzeích, jako jsou Oceánografické muzeum v Monaku nebo Přírodovědné muzeum ve Vídni.
V rámci své devadesátiminutové přednášky představí fascinující svět žraloků prostřednictvím jedinečných fotografií z expedic, které vede od roku 2010. Zaměří se na klíčová témata, jako jsou biologie a chování žraloků, terénní pozorování, jejich vztah k lidem, a především na otázky ochrany těchto fascinujících tvorů.
Proděkanka pro vnější a zahraniční vztahy PřF UJEP, Regina Herma uvádí: ,,Přednáška Alessandra De Maddalena je pro naši fakultu, resp. celou univerzitu, další příležitostí k internacionalizaci. Studenti a zaměstnanci mohou nejen získat zajímavé poznatky od světově uznávaného odborníka, ale také navázat cenné mezinárodní kontakty, což bezesporu napomáhá k dalšímu prohloubení našich vazeb s vědeckou komunitou po celém světě. Velký dík patří naší partnerské instituci Muzeu města Ústí nad Labem, která nám kontakt zprostředkovala."
Akce je otevřená široké veřejnosti a vstup je zdarma. Na akci je nutná registrace.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů