Sobota, 29. června 2024

Vysoká škola ekonomická v Praze se zapojuje do projektu NPO Green Deal

Vysoká škola ekonomická v Praze se zapojuje do projektu NPO Green Deal

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) se projektem Sustainable Education and Environmental Development (SEED) aktivně zapojuje do výzvy Green Deal z Národního plánu obnovy. Projekt VŠE si klade za cíl podpořit revize stávajících studijních programů a vznik nových programů a kurzů celoživotního vzdělávání se zaměřením na témata zelené a digitální transformace a také vytvoření vlastní strategie v této oblasti pro VŠE. Projekt z komponenty 7.4 NPO Adaptace školských programů - Podpora zelených dovedností a udržitelnosti na vysokých školách běží od začátku roku 2024 do konce prosince 2025 s předpokládanou výší financování pro VŠE 42 milionů Kč.

Částečně bude také inovováno 50 stávajících předmětů.

Strategie udržitelnosti VŠE se zaměří zejména na hospodaření s energiemi a odpady, dodavatelské řetězce, prostředí v kampusech VŠE a rozsáhlou digitalizaci studijních agend a procesů. Bude kladen důraz na šíření ,,Sustainable mindsetu" prostřednictvím úkolů a aktivit zaměřených na rozvoj kritického myšlení, odpovědný leadership, práci s daty, měření dopadů ekonomické činnosti a řešení reálných případových studií.

Od září 2025 budou na VŠE vyučovány dva nové studijní programy vytvořené v rámci projektu:

Vznikne také nová vedlejší specializace v oblasti demografie a řada specializovaných předmětů.

Projekt SEED představuje významný krok VŠE směrem k udržitelnému rozvoji, který připraví absolventy na dynamicky se rozvíjející obory související se zelenou a digitální transformací.

http://www.vse.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů