Pátek, 13. září 2024

E.ON v číslech - 33%

E.ON v číslech - 33%

33 % - o tolik více lidí oproti loňsku hlasovalo v letošním finále soutěže E.ON Energy Globe, která oceňuje tuzemské nejlepší projekty z oblasti udržitelnosti a ekologie.

Zájem o soutěž roste, což dokazují i statistiky pořadatelů. Letos obdrželi organizátoři z E.ONu téměř 19 500 hlasů, což je o zhruba 7 000 více než v předchozích ročnících. Od roku 2011, kdy je možné v rámci E.ON Energy Globe hlasovat online, pak lidé podpořili finálové projekty zhruba dohromady 221 000 hlasy. Veřejnost hlasovala pro šestici letošních finalistů na webových stránkách www.energyglobe.cz od konce května do 20. srpna.
O její podporu usilovaly nápady z různých odvětví, od ekologických opatření v Botanické zahradě Přírodovědecké Fakulty Masarykovy Univerzity v Brně, přes rezervaci velkých kopytníků, až po řešení Devinn, které vyrábí elektřinu ze zeleného vodíku pro energeticky nezávislé budovy i dobíjení elektromobilů. Dále to byl i projekt Patronáty, kde děti pečují o přírodní lokality, autonomní ekologický robot pro zemědělství Roboton, anebo biometanová stanice v Litomyšli.
Jméno letošního vítěze E.ON Energy Globe pořadatelé odtajní již v sobotu 31. srpna na Ekofestivalu v Brně. Vstup na něj je zdarma. Návštěvníci se v areálu Nové Zbrojovky mohou kromě slavnostního vyhlášení těšit i na koncerty kapel PAM RABIT, Eddie Stoilow a MYDY. Čeká je také celá řada workshopů, rozhovorů a dalšího programu na vlně ekologie. Kompletní program festivalu najdou zájemci na webu www.eon.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů