Pondělí, 16. září 2024

E.ON v číslech - 2350

E.ON v číslech - 2350

2350 kW výkonu mají nově dohromady všechny dobíječky elektromobilů sítě E.ON Drive kolem dálnice D1.

Na naší nejvytíženější dálnici najdou řidiči aktuálně osm lokalit sítě E.ON Drive, kde mohou pohodlně a rychle dobít svůj vůz. Nejnověji se řidičům v srpnu otevřel dobíjecí hub jen kousek od sjezdu na Velkou Bíteš s výkonem 950 kW. Tam společnost E.ON Drive Infrastructure, která má v rámci E.ONu na starost výstavbu a správu veřejné dobíjecí sítě, instalovala tři dobíjecí stanice Siemens Sicharge D o výkonu 300 kW, na kterých dobijí majitelé elektromobilů na další cestu do dvaceti minut. A vedle toho je tam i čtvrtá dobíječka Alpitronic s výkonem 50 kW.

Velká Bíteš je tak jednou z nejvýkonnějších lokalit na celé D1 vůbec a nabízí řidičům jen o 50 kW nižší výkon než dobíjecí hub ve Vystrkově u Humpolce, kde E.ON instaloval před rokem jako první v Česku i 400 kW stanici.

Veřejná síť E.ON Drive se rozrůstá i v dalších lokalitách. Tři nové vysokorychlostní dobíječky Siemens s výkonem 300 kW se během léta objevily v Horních Počernicích v Praze, kde tak naráz dobije až šest aut. Dvě dobíječky o výkonech 100 a 50 kW jsou u nově otevřené prodejny Kaufland v Lovosicích a nová 50 kW dobíječka je také u prodejny Penny v Karlových Varech.

Už teď jsou ve finálních fázích další lokality, které by měly během podzimu být k dispozici řidičům po celém Česku. Konkrétně na D1 se pracuje na rozšíření dobíjecích možností a navýšení výkonu u Velkého Meziříčí. Stanice E.ON Drive ale najdou řidiči po celé republice.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů