Pátek, 11. října 2024

Oslavte Mezinárodní den elektroodpadu nabídkou spotřebiče pro NTM

Oslavte Mezinárodní den elektroodpadu nabídkou spotřebiče pro NTM

Národní technické muzeum společně s kolektivním systémem Elektrowin zve na tradiční Recyklační víkend. Tak jako v minulých letech se bude konat prostřednictvím internetu. Ve dnech od 11. do 13. října 2024 bude možné nabídnout vysloužilý elektrospotřebič do sbírek muzea prostřednictvím události na Facebooku NTM. Recyklační víkend se opakovaně koná v rámci oslav Mezinárodního dne elektroodpadu, který letos připadá na pondělí 14. října.

Kurátoři Národního technického muzea a zástupci Elektrowinu budou od pátku 11. do neděle 13. října 2024 vždy od 9.30 do 12.30 a od 13.30 do 16.30 k dispozici na online chatu.

Každému, kdo se na chat přihlásí a nabídne svůj vysloužilý spotřebič, bude vystaven kupón na slevu na základní nesnížené vstupné do NTM ve výši 180,- Kč s platností do 31. 10. 2025. Pokud se spotřebič do sbírek NTM hodit nebude, zástupci Elektrowinu rádi poradí, jak s ním dále ekologicky naložit. Vysvětlí proč dát spotřebič k recyklaci a jak budou suroviny z přístroje dále využity, nebo poradí, kde se nachází nejbližší sběrný kontejner.

V případě, že bude předmět vybrán do sbírek NTM, bude uzavřena jednoduchá darovací smlouva, na jejímž základě získá dárce dvě čestné vstupenky do NTM. Navíc prvních 5 účastníků, kteří nabídnou takovýto elektrospotřebič, získá od kolektivního systému Elektrowin poukázku v hodnotě 500 Kč na nákup spotřebního zboží.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů