Zpracování mléka a mléčných výrobků v ekologickém zemědělství
16-17.10.2009
Seminář, školení
Teoretická část - 1. den:
10,00 - Ing. Pavel Smetana, ZF JU České Budějovice. Představení nové příručky o zpracování mléka a mléčných výrobků v EZ. Hlavní zásady, úvod do legislativy
11,30 - MVDr. Jiří Hlaváček, SVS ČR, odd. veterinární hygieny. Hygienické požadavky na zpracování mléka na farmě, přímý prodej, prodejní automaty na mléko
13,30 - oběd
14,30 - Ing. Josef Mrázek, VOŠP a SPŠM Kroměříž. Výrobní postupy a zpracování mléka
16,30 - Ing. Roman Rozsypal, Biokont CZ. Zpracování mléka v EZ, povolené látky a postupy, certifikace, kontrola
17,30 - zakončení, diskuse
Praktická část - 2.den:
Prohlídka dojírny a provozu pro zpracování mléka přímo na farmě, diskuse s farmářem a pracovníky veterinární správy.
Místo konání akce:
Rožnov p. Radhoštěm
Adresa konání akce:
Střední škola zemědělská a přírodovědná, nábřeží Dukelských Hrdinů 570
Kontakt:
Mgr. Jan Valeška
Email:
Telefon:
585 631 182