Úterý, 23. dubna 2024

V Přerově se otevře druhý sběrný dvůr, pojme ročně 350 tun odpadu

V Přerově se otevře druhý sběrný dvůr, pojme ročně 350 tun odpadu

V Přerově se v polovině srpna otevře druhý sběrný dvůr. Stavbu za 4,8 milionu korun, z nichž velkou část tvoří dotace, dnes převzali zástupci města. Dvůr vyrostl v prostorách bývalých Želatovských kasáren; ročně by měl pojmout až 350 tun odpadu. Stavba druhého dvora v pořadí byla prioritou zdejších technických služeb. Město doufá, že tím mimo jiné ubudou černé skládky.

"Byla to naše priorita. Město o velikosti 44.000 obyvatel by mělo mít dva sběrné dvory, druhý jsme chtěli mít v druhé části města, což se podařilo. Jeden je tak umístěn před Bečvou a druhý za Bečvou," řekl ČTK ředitel přerovských technických služeb Radek Koněvalík.

Podle náměstka primátora Michala Záchy (ODS) by měl zkušební provoz začít od poloviny srpna. Také podle něj pokryje opačnou část města. "My máme dnes jeden sběrný dvůr v areálu technických služeb v ulici Na hrázi; Želatovská je pravý opak města. Je to vstřícný krok našim občanům, aby měli dvory co nejblíže," podotkl náměstek.

Dvůr je určen pro veškerý druh odpadu - od papíru přes sklo a plasty až po biologicky rozložitelný odpad či nebezpečný odpad. Pro tyto účely byla vybudována ocelová hala. Na venkovní ploše je umístěno 16 velkokapacitních kontejnerů. Celková plocha dvora je 1000 metrů čtverečných. Zamířit sem budou moci lidé denně od 06:00 do 17:00, ale i v sobotu dopoledne a v neděli odpoledne.

Kromě sběrného dvoru by se měla ještě letos ve městě otevřít nová kompostárna, která by měla vyřešit nakládání s biologickým odpadem ve městě.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů