Úterý, 19. března 2024

Akce Ukliďme Česko byla nominována na ekologického oskara, podpořte ji svým hlasem...

Šanci získat Ekologického oskara, jak se přezdívá ocenění nejlepších energetických a ekologických projektů Energy Globe Award ČR, má v letošním ročníku i dobrovolnická akce Ukliďme Česko...

Akce Ukliďme Česko byla nominována na ekologického oskara, podpořte ji svým hlasem...

Celkem se do soutěže přihlásilo 242 projektů, odborníci z nich vybrali tři nejlepší v každé ze čtyř kategorií. Ty nesou názvy Obec, Firma, Kutil a Mládež. Slavnostní vyhlášení se uskuteční 6. října ve Vinohradském divadle v Praze. Ocenění Energy Globe Award ČR vyhlašuje již sedmým rokem energetická firma E.ON. Jejím cílem je vyznamenat energeticky úsporné projekty, které šetří energii, přírodu, využívají obnovitelné zdroje nebo celkově přispívají k ochraně životního prostředí. Kromě rozhodování odborníků ve čtyřech kategoriích se mohou do hlasování zapojit lidé. Z 12 nominovaných zvolí nejsympatičtější projekt.

tiskovka

Dobrovolnická akce Ukliďme Česko - www.UklidmeCesko.cz pomohla sesbírat 350 tun odpadu a zlikvidovala přes 500 černých skládek. Pořadatelé chtěli přimět lidi k uklízení okolí a upozornit na problém černých skládek. Prvního ročníku akce se zúčastnilo přes 6000 dobrovolníků.

Na otázku "Proč si myslíte, že by Váš projekt měl vyhrát cenu Sympatie? Čím je Váš projekt unikátní?" odpověděl jeden z organizátorů úklidové akce Miroslav Kubásek:

"Ochranou životního prostředí se zabýváme cíleně a dlouhodobě (m.j. provozujeme přes 10 roků zpravodajský portál pro životní prostředí www.EnviWeb.cz) z hlubokého přesvědčení o smysluplnosti a potřebnosti této činnosti. Před dvěma roky jsme spustili projekt na mapování černých skládek www.ZmapujTo.cz a zorganizování celorepublikové úklidové akce Ukliďme Česko 2014 bylo logickým vyústěním mapovacích aktivit dobrovolníků, kterým není naše okolí lhostejné a kteří zmapovali přes 3 000 černých skládek. Jedinečnost našeho projektu vidíme ve spojení moderních mobilních a webových technologií a zapojení dobrovolníků, vedoucí ke konkrétnímu výsledku v podobě 350 tun uklizeného odpadu z našich měst a přírody. Rádi bychom navázali na letošní první ročník a založili tradici každoročních celorepublikových úklidů, třeba i díky Vašemu hlasu..."

Podpořit projekt Ukliďme Česko svým hlasem můžete na adrese www.UklidmeCesko.cz

Za svůj hlas v rámci tohoto hlasování můžete také vyhrát - cenami pro hlasující jsou elektrokolo, úsporná lednička gorenje nebo 5 praček gorenje powered by E.ON.

Podle pravidel soutěže můžete pro náš projekt hlasovat
až 5x a tím tak zvýšit pravděpodobnost,
že vyhrajete některou z cen!!!
www.UklidmeCesko.cz

team

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů