Čtvrtek, 25. dubna 2024

Česká příroda a otázky životního prostředí na televizní obrazovce: MŽP a ČT podepsaly dohodu o spolupráci

Česká příroda a otázky životního prostředí na televizní obrazovce: MŽP a ČT podepsaly dohodu o spolupráci

Ministr Brabec dnes společně s ředitelem České televize Petrem Dvořákem podepsali memorandum o vzájemné spolupráci. Podpisem této dohody se otevírá nová a perspektivní cesta pro Ministerstvo životního prostředí a jeho resortní organizace k navázání úzké spolupráce při propagaci témat souvisejících s přírodou a ochranou životního prostředí.

,,O podobě a rozsahu spolupráce s Českou televizí jednáme už delší dobu. Jako ministr životního prostředí a člověk, který má rád přírodu a krásy české krajiny, mám velký zájem na tom, aby se o zajímavých tématech ve vztahu k přírodě a její ochraně víc vědělo a mluvilo. Jsem proto rád, že jsme s panem ředitelem Dvořákem dnes podepsali dohodu, díky které, pevně věřím, vzniknou přínosné filmy či dokumenty. Od těch si slibujeme, že veřejnosti víc přiblíží nejen přírodu v našich parcích a CHKO, ale i témata, která hýbou ministerstvem nebo našimi resortními organizacemi a o kterých by lidé měli vědět. Myslím, že životní prostředí a krásná česká příroda si širší povědomí o těchto otázkách rozhodně zaslouží," prozrazuje ministr Richard Brabec.

,,Posilovat spolupráci dvou institucí, které shodně vnímají kvalitní informovanost v oblasti ochrany přírody a krajiny jako významnou pro rozvoj společnosti, chápu jako logický krok. České televizi navíc dovolí posilovat původní tvorbu zaměřenou na ekologická témata, a to směrem k různým typům publika. Brzy se tak edukativní pořady zpracovávající otázky životního prostředí objeví na dětském Déčku a už nyní také vzniká první společný projekt spolu s ministerstvem životního prostředí," doplňuje ředitel České televize Petr Dvořák.

Ministerstvo životního prostředí momentálně připravuje společně s národními parky a ČT projekt krátkých filmů, které mají veřejnosti přiblížit a zprostředkovat kouzlo a náladu míst v našich národních parcích či chráněných krajinných oblastech. Cílem projektu je ve spolupráci se štáby České televize natočit snímky hravou a poutavou formou tak, aby vystihly jedinečnou atmosféru míst i cenu přírodního bohatství, které stojí za to chránit a zachovat budoucím generacím. Toto bohatství české krajiny by krátké filmy měly zachytit jako živou bytost s příběhy konkrétních druhů živočichů a rostlin.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů