Pátek, 26. dubna 2024

Brno - Líšeň: Sběrný dvůr pro živnostníky a podnikatele

Živnostníci a podnikatelé nemají už pár let z legislativně-hygienicko-účetních důvodů možnost vozit v Brně některé své odpady do sběrných středisek, jež jsou nyní určeny pouze pro občany města Brna. Musí tedy buď využít možnosti nabídky komerční autorizované firmy, jež se jim o jejich odpady postará a nebo mohou využít služeb komerční společnosti ASTV a jejího specializovaného sběrného dvora pro živnostníky a podnikatele v Líšni. Tento dvůr poskytuje své služby úspěšně již několik let a ochránil město od nejedné černé skládky se živnostenským odpadem. Doufejme, že takový sběrný dvůr nezůstane jediným v Brně a v blízké budoucnosti přibudou další. Brno to potřebuje jako sůl.

Brno - Líšeň: Sběrný dvůr pro živnostníky a podnikatele

Společnost ASTV, s.r.o. vznikla v roce 2006 jako společný podnik .A.S.A. International Environmental Services GmbH a společnosti SAKO Brno, a.s.

Sběrný dvůr odpadů fy ASTV-Líšeňská

Sběrný dvůr odpadů (SDO) je speciální zařízení, ve kterém mohou živnostníci i podnikatelé odevzdat ke zneškodnění odpady, které nepatří do popelnic , např. staré léky, monočlánky, akumulátorové baterie, zářivky, olejové filtry, oleje, pneumatiky, ředidla, použité elektrozařízení, velkoobjemový odpad a také druhotné suroviny (papír, plasty, sklo). Pro každý druh odpadů je zde speciální sběrná nádoba.

Provozní doba sběrného dvora

Po - So 07:00 - 17:00
Ne 08:00 - 14:00

ASTV, s.r.o.


ZDROJ: www.fcc-group.eu, Enviweb

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů