Pátek, 19. dubna 2024

ČAOH: Konference Šetrná energetika a přeměna odpadů na zdroje

Česká asociace odpadového hospodářství (ČAOH) spolupořádá pod hlavičkou Unie zaměstnavatelských svazů ČR (UZS) konferenci na téma Šetrná energetika a přeměna odpadů na zdroje.

ČAOH: Konference Šetrná energetika a přeměna odpadů na zdroje

Konference proběhne dne 19.5.2015 v Aquapalace Hotel Průhonice. UZS akci spolupořádá s dalšími odbornými partnery - Svazem průmyslu druhotných surovin (SPDS) a Českou fotovoltaickou průmyslovou asociací (CZEPHO).

Záštita premiéra, MŽP, MPO, HK

Akce se koná pod záštitou předsedy vlády ČR Mgr. Bohuslava Sobotky, Ministerstva životního prostředí, Ministerstva průmyslu a obchodu a Hospodářské komory. ČAOH zde bude hovořit mimo jiné o nové odpadové legislativě a vhodném budoucím nastavení odpadového hospodářství v ČR.

V úvodním bloku konference by měl účastníky konference přivítat prezident Unie zaměstnavatelských svazů Jiří Horecký, ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, president Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a předseda Konfederace odborových svazů Josef Středula.

Šetrná energetika

Odborný program konference bude dále rozdělen na dva bloky. V prvním bloku bude diskutováno zejména o šetrné energetice, chytrých sítích, obnovitelných zdrojích nebo decentralizované energetice. Mezi přednášejícími vystoupí Pavel Šolc, náměstek ministra průmyslu a obchodu, Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Veronika Knoblochová, ředitelka CZEPHO spolu s Ing. Martinem Sedlákem, ředitel ALIES a dále Martin Cmíral, ředitel Business Development místopředseda představenstva ČEZ ESCO, a.s.

Odpady

Druhý blok konference bude věnován problematice odpadů jako zdrojů surovin a energie. V rámci bloku k odpadům bude klíčovým tématem zejména připravovaná nová odpadová legislativa, její dopady na obce, průmysl a celý odpadový sektor. Podstatným tématem bude samozřejmě i ekonomika navrhovaného řešení a dopad na peněženku občana. Svou prezentaci v tomto bloku přednese paní náměstkyně Berenika Peštová za MŽP, předseda Skupiny pro životní prostředí Sdružení místních samospráv a starosta obce Němčovice pan Karel Ferschmann, Petr Šulc, ředitel SPDS a Petr Havelka, ředitel ČAOH.

V rámci diskuze v tomto bloku je reálné očekávat komentáře zúčastněných k tématům možností energetického využití odpadů, přípravy nových plánů odpadového hospodářství krajů, téma výkupu kovů a kontrol sběren odpadů, otázku změny nastavení v oblastech kolektivního sběru (elektro, obaly), případně dosavadního monopolu v oblasti činnosti autorizované obalové společnosti a další aktuální témata odpadového hospodářství v ČR.

Kapacita konference je omezená na 250 účastníků. Přihlášení na konferenci lze zatím provést v rámci tohoto odkazu http://www.uzs-konference.cz/ . Po naplnění kapacity již nebude možné se přihlásit.

Využijte možnost zeptat se na to, co vás zajímá. Těšíme se na vaši účast.

Program konference

Aktualizovaný program konference je k dispozici zde: program-konference.pdf [ 400.91 kB ]

Zdroj: Ing. Petr Havelka, ředitel České asociace odpadového hospodářství (www.caoh.cz)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů