Středa, 8. května 2024

Pro soběstačné a nezávislé lidi jsou znalosti, dovednosti, zkušenosti jednou z nejdůležitějších hodnot

Pro soběstačné a nezávislé lidi jsou znalosti, dovednosti, zkušenosti jednou z nejdůležitějších hodnot

Vážení přátelé a příznivci soběstačného a skromného života.



----------------------------------------------------------------------------

1. Co můžeme udělat, jak můžeme pomoci sami sobě a tím světu?



Chápu, že většina nemá čas pro zaujetí mysli uspokojováním potřeb, prací, splácením dluhů, proto jen stručně (slova nejsou prázdná) k zamyšlení...

Máme za sebou zkušenost s nenávistí, soutěživostí, násilím, nepřatelstvím, strachem (filmy, zprávy, zákony). Což může souviset s destruktivním světem, plném válek, rabování a utrpení kvůli chamtivosti, vzájemně se štveme proti sobě (Rozděl a panuj).

Nyní je na čase se zachránit a svět změnit, zkusit myslet opravdu pozitivně a vysílat energii míru.

Bylo by od nás všech velmi pozorné, kdybychom každé ráno a večer mysleli a opakovali si úžasnou mantru, kterou nestačí jen videt:

"Kéž jsou všechny bytosti štastny."

Jestli opravdu máme tu moc myšlenkami ovlivnit realitu, je to minimum a zároveň maximum co můžeme udělat. Dívejme se a mysleme STáLE na lásku, štěstí, děti, přírodu. Radost ze života, barev, variant možností, které v našem krásném životě máme. Srdečná vděčnost za vše kolem nás. Tak se tvoří příjemný svět. Vše ostatní je nedůležité.

Začněme měnit sebe, svět se podle toho (evolucí) mění sám. Děkuji všem za snahu. Petr Skořepa, Ekovesnice o.s..




----------------------------------------------------------------------------

1. Nové články o sobestačnosti od našeho prítele s priznačným jménem Svoboda Jirí:



NAŠE POTŘEBY A JEJICH USPOKOJOVÁNÍ - že většina uspokojení našich potřeb leží mimo náš dosah, mimo náš bezprostřední dosah.

Strategická soběstačnost a nezávislost - Pro lidi, kteří jsou na cestě k soběstačnosti je poznání Pravdy nezbytnou podmínkou jejich osvobození.

ZA BRANOU MATRIXU aneb CESTA KE SVOBODĚ - Zajímavý článek v podobě záznamu z přednášky, kterou jsme pred rokem porádali u nás v osade s naším sousedem Vikingem... Ve skutečnosti žádný stát nedbá o blaho svých občanů. Kdyby o to skutečně dbal, vypadalo by to tady úplně jinak.




----------------------------------------------------------------------------

3. Kalendář akcí pořádaných sdružením Ekovesnice o.s. zde...



Přírodní stavitelství (Litoměřice - Zde bude dokonce možnost se účastnit i jednotlivých přednášek kdykoli během dne.... Doporučujeme všem, co mají konkrétní dotazy ke stavbě a nechtějí se účastnit celých seminářů. Zde je práve ta možnost. Pak až na podzim 3-4.10. Praha, 23-25.10. Trnava, 28-29.11. Brno)


Letní škola přírodního stavitelství a soběstačnosti - (u nás v osadě 3-13.7. a druhý turnus 24.7.-3.8. - Bílé Karpaty). Je vlastně spojení praktického zážitkového workshopu "Hliněné omítky, izolace ze slaměných balíků" s teoretickými semináři "Přírodní stavitelství" a "Cesta soběstačnosti", který již takto celý nikde jinde nepořádáme.



OHNIVÁCI - Umení Zeme a Ohne (13-16.8. Škola přírodního stavitelství - Bílé Karpaty) - TVURCÍ DÍLNA, kde se seznámíte s principy výroby-tvorby, horení i možnostmi použití hlinených artefaktu - pícek. Spolupracující páry si na konci dílny odnesou vlastní výtvor. Dílny jsou zaměřeny na tvorbu funkčních hliněných pícek.



Hliněné omítky, izolace ze slaměných balíků - praktický workshop s hlínou a slámou - (18-20.9. Škola přírodního stavitelství - Bílé Karpaty)


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů