Čtvrtek, 28. března 2024

Víkend v Hostětíně bude patřit přírodním zahradám a obnovitelným zdrojům

Víkend v Hostětíně bude patřit přírodním zahradám a obnovitelným zdrojům

13. - 14. 6. se v Hostětíně uskuteční hned dvě zajímavé akce. Proběhne Víkend otevřených zahrad a Exkurze ekologickými projekty v rámci Dní udržitelné energie. Obě akce nabídnou návštěvníkům komentované exkurze, při kterých se lidé dozví o tématech vše, co je zajímá.

V rámci Víkendu otevřených zahrad bude v Ukázkové přírodní zahradě v Hostětíně přítomen lektor, který seznámí návštěvníky s myšlenkou přírodních zahrad, jejími principy a zásadami, a při prohlídce zahrady zodpoví všechny otázky.

Přírodní zahrada Centra Veronica nabízí tématickou naučnou stezku, ukázky ,,domečků" pro živočichy, ukázky vyvýšených záhonů, bylinkovou spirálu, záhon ve tvaru klíčové dírky, sluneční past a jiné prvky typické pro přírodní zahrady. Obsahuje také řadu herních prvků pro děti - krtčí noru, vrbové iglú, dřevěný xylofon, ukázky dřev aj. V případě pěkného počasí doporučujeme dětem gumáčky pro hry v potoce. Komentované prohlídky zahradou se uskuteční v 10 a 14 hodin. Cena exkurze je 50 Kč.

Po oba dny budou také probíhat exkurze po hostětínských projektech udržitelného rozvoje. Hostětín je známý svojí výtopnou na biomasu, bio-moštárnou, kořenovou čistírnou odpadních vod, pasivním domem Centra Veronica a využíváním solárních technologií. Všechny tyto stavby si mohou účastníci prohlédnout od 10:30 hodin. Cena exkurze je také 50 Kč. Akce je součástí Evropského týdne udržitelné energie.

Na akci bude možnost si zakoupit známé hostětínské bio-mošty a bio-sirupy a výrobky s regionální značkou Tradice Bílých Karpat (www.tradicebk.cz).

Více informací: www.hostetin.veronica.cz, Karla Vincenecová, karla.vincenecova@veronica.cz, telefon: 572 630 670

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů