Pátek, 26. dubna 2024

Hollande uvítal jako odvážný Obamův plán boje se změnami klimatu

Hollande uvítal jako odvážný Obamův plán boje se změnami klimatu

Francouzský prezident François Hollande dnes ocenil odvahu svého amerického kolegy Baracka Obamy v souvislosti s jeho navrženými kroky v boji s klimatickými změnami. Obamův plán je podle šéfa francouzského státu významným příspěvkem k úspěchu pařížské konference o změnách klimatu, napsala agentura AFP.

Americký prezident v pondělním projevu řekl, že do roku 2030 by v USA mělo dojít k poklesu emisí oxidu uhličitého (CO2) o 32 procent ve srovnání s úrovní z roku 2005.

"Jestliže se nezachováme správně, už to nepůjde vrátit zpátky. Jestliže chceme chránit naši ekonomiku, bezpečnost, zdraví našich dětí, můžeme udělat víc," uvedl Obama v souvislosti s poukazem na stále zřejmější dopady globálního oteplování na životní prostředí.

"Tento plán je klíčovou etapou v dekarbonizaci americké ekonomiky. Představuje zlom tím, že poprvé stanovuje za cíl pokles emisí CO2 při výrobě energie," ocenil Hollande v prohlášení vydaném dnes Elysejským palácem.

"Prezident (francouzské) republiky vítá odvahu prezidenta Obamy, který oznámil dokončení amerického plánu pro získávání čisté energie," dodává se v dokumentu citovaném agenturou AFP.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů