Čtvrtek, 28. března 2024

Snížení emisí pachových látek v nymburské společnosti AZOS CZ, s.r.o.

Snížení emisí pachových látek v nymburské společnosti AZOS CZ, s.r.o.
Dne 14.7.2015 společnost Regitas s.r.o. nainstalovala systém na neutralizaci zápachu do lakovny v nymburském závodu společnosti AZOS CZ, s.r.o. Vedoucí pracovníci podniku se měli možnost již delší dobu přesvědčit o účinnosti technologie německé společnosti Biothys GmbH a to při lokálním ošetření zápachu v konkrétních místech výroby.
Tentokrát jsme se zaměřili na 2 hlavní zdroje znečištění a to na vzdušninu z vypalovací pece a dále na odsávaný vzduch z otevřených prostor výroby (nad vypalovací pecí a z prostoru namáčecích van). Vzdušninu soustředěnou ve 2 hlavních potrubích (o průměrech 40 a 63 cm) jsme ošetřili prostřednictvím zařízení Smellmeister(R) G36 a 2 perforovaných trubic zavedených do obou větví. Obohacený vzduch o aktivní látka byl do obou trubic dopravován pomocí tlakové hadice.
Po zpuštění systému byla techniky Regitas uskutečněna provozní olfaktometrická zkoušky a to prostřednictvím porovnání účinnosti technologie přímo na vyústění komínu při jeho zapnutí a vypnutí. Zjištěný výsledek odpovídal hodnotám naměřeným v předchozím testu přístrojem Smell-O-Meter.
regitas

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů