Čtvrtek, 18. dubna 2024

Státní tajemník na ministerstvu životního prostředí rezignoval

Státní tajemník na ministerstvu životního prostředí rezignoval

Státní tajemník na ministerstvu životního prostředí Kamil Srnec rezignoval. Informoval o tom server Česká justice. Mluvčí ministerstva Petra Roubíčková ČTK sdělila, že za jeho rozhodnutím jsou zdravotní důvody. Rezignační dopis poslal náměstkovi ministra vnitra pro státní službu Josefu Postráneckému minulý týden.

Vláda musí o jeho odvolání podle zákona o státní službě rozhodnout do 60 dnů. Na uvolněné místo bude vyhlášeno výběrové řízení. Nový státní tajemník ministerstva životního prostředí by měl být jmenován k 1. listopadu, napsal server. Srnec je prvním státním tajemníkem, který ve funkci končí.

Srnec, který se funkce státního tajemníka ujal v dubnu, je jedním ze zaměstnanců, kteří se na ministerstvo životního prostředí vrátili po nástupu nového ministra Richarda Brabce (ANO). V letech 2007 až 2012 tam už působil jako personální ředitel. V minulosti pracoval na Úřadu pro legislativu a veřejnou správu (od roku 1993), poté na ministerstvu financí a od roku 1999 působil osm let na Úřadu vlády. Tam se věnoval problematice státní služby a mimo jiné řídil i sekci Generálního ředitelství státní služby.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů