Úterý, 23. dubna 2024

Ještě do zítra můžete hlasovat v soutěži o letošního ekologického Oskara

Hlasujte a získejte elektrokolo nebo 4 x pračku Gorenje!

Ještě do zítra můžete hlasovat v soutěži o letošního ekologického Oskara


Všichni hlasující mají možnost získat speciální balíček Energy Globe na odběr elektřiny - zanechte nám kontakt

Vyberte ze čtyř projektů ten nejlepší a dejte mu svůj hlas! Celkový vítěz 7. ročníku ekologických oskarů získá kromě hodnotných cen od partnerů soutěže také vůz ŠKODA Octavia G-TEC s pohonem na zemní plyn!

Ovlivněte i Vy svým hlasem, kdo se stane celkovým vítězem! Který z projektů je pro Vás ten nejatraktivnější? Dejte mu svůj hlas pomocí SMS nebo internetového hlasování (každý může hlasovat pouze jednou).

Hlasovat můžete do 20. září 2015 (do 24:00).

Za svůj hlas v rámci tohoto hlasování můžete také vyhrát - cenami pro hlasující jsou elektrokolo nebo 4 pračky Gorenje. Bližší informace o výhrách a o tom, jak můžete cenu získat, naleznete v podmínkách hlasování.

Hlasovat prostřednictvím SMS můžete na čísle 900 11 03. Formu zasílané SMS naleznete níže u jednotlivých projektů. Cena za SMS je 3 Kč včetně DPH.

NÁŠ TIP:

TEREZA - ekologické vzdělání pro více než 94 000 dětí

Předkladatel: TEREZA, vzdělávací centrum, z.ú.

Odešlete SMS ve tvaru: EGA 4 na číslo 900 11 03 a hlasujte pro tento projekt! (Nebo můžete níže hlasovat on-line.)

*SMS ve tvaru EGA 4 na číslo 900 11 03

Již od 90. let vytváří TEREZA unikátní ekologické projekty pro školy z České republiky, jejichž cílem je aktivně pomáhat s ekologickou výchovou dětí a mládeže. Vychází přitom z jednoduché myšlenky - abychom mohli životnímu prostředí pomoci, musíme mu nejdříve porozumět.

Již od 90. let vytváří TEREZA unikátní ekologické projekty pro školy z České republiky, jejichž cílem je aktivně pomáhat s ekologickou výchovou dětí a mládeže. Vychází přitom z jednoduché myšlenky - abychom mohli životnímu prostředí pomoci, musíme mu nejdříve porozumět.

Základy TEREZY byly položeny již v roce 1979, kdy se parta vysokoškoláků začala podílet na ochraně Prokopského údolí v Praze. Od 90. let začala TEREZA nabízet své projekty všem školám v České republice: k dnešnímu dni je do nich zapojeno přes 730 základních i středních škol a více než 94 000 dětí.

Svou vizi se TEREZA snaží naplňovat prostřednictvím tří mezinárodně uznávaných vzdělávacích programů, které v ČR koordinuje. Na těchto programech pod názvy Ekoškola, GLOBE a Les ve škole se aktivně podílí přes 4 000 učitelů, jsou akreditovány Ministerstvem školství a podporovány Ministerstvem životního prostředí.

Aktivity, které TEREZA koordinuje, mají také praktický význam. Například v rámci programu GLOBE prováděli studenti Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích měření kvality vody v Dobrovodském potoce. Při pátrání po příčině zhoršení kvality vody studenti objevili, že v blízkosti koryta proběhla přestavba vodovodního řádu a došlo k porušení kanalizace. Díky jejich zjištění byly poškozené části kanalizace opraveny a kvalita vody se opět zlepšuje.

Videomedailonek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů