Pátek, 19. dubna 2024

Lednová Priorita mapuje výsledky uzavřených výzev OPŽP i rozjezd kotlíkových dotací

Nové číslo Priority shrnuje výsledky uzavřených výzev z Operačního programu Životní prostředí, soustředí se na rozjezd takzvaných kotlíkových dotací, vrací se k loni v Paříži uzavřené mezinárodní dohodě COP 21 a podrobněji přibližuje hlavní závěry Zprávy o životním prostředí za rok 2014.

Lednová Priorita mapuje výsledky uzavřených výzev OPŽP i rozjezd kotlíkových dotací

Nechybějí ani články, jež mapují úspěšně zrealizované projekty podpořené z OPŽP. Lednová Priorita je k dispozici elektronicky na stránkách OPŽP, tištěnou verzi odběratelé obdrží s únorovým číslem.

Aktuální číslo Priority přináší informace o právě uzavřených výzvách Operačního programu Životní prostředí. Ty znovu potvrzují obrovský zájem ze strany žadatelů čerpat dotace na environmentální projekty. Žádosti o finanční podporu několikrát převýšily stanovenou alokaci jak u výzvy zaměřené na vodohospodářské projekty, tak na projekty zlepšující kvalitu ovzduší.

Priorita se věnuje i rozjezdu takzvaných kotlíkových dotací, které jsou financovány z Operačního programu Životní prostředí, ale mezi žadatele je přerozdělují kraje České republiky.

Priorita přináší také ohlasy na mezinárodní dohodu o ochraně klimatu COP 21, v níž se více než 140 zemí zavázalo redukovat závislost na fosilních palivech a udržet maximální oteplení planety Země pod dvěma stupni Celsia.

Priorita nabízí i podrobnosti ke Zprávě o životním prostředí za rok 2014, kterou spolu s ostatními subjekty připravuje příspěvková organizace Ministerstva životního prostředí CENIA. Zpráva upozorňuje na hlavní problémy životního prostředí ČR.

V Prioritě nechybí ani tradiční reportáž o konkrétním projektu podpořeném z Operačního programu Životní prostředí. Věnuje se rekonstrukci naučné stezky Bukovec - Jizerka - Rašeliniště Jizerky, jež byla v roce 2008 jedním z hlavních projektů realizovaných Jizersko-ještědským horským spolkem.

Aktuální vydání Priority je dostupné na stránkách Státního fondu životního prostředí ČR a Operačního programu Životní prostředí, tištěná verze časopisu odběratelům přijde spolu s únorovým číslem.

Priorita 1/2016

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů