Čtvrtek, 25. dubna 2024

Výběrové řízení na vládního zmocněnce pro jadernou energetiku

Výběrové řízení na vládního zmocněnce pro jadernou energetiku

Na základě 1. dílčí zprávy o implementaci Národního akčního plánu rozvoje jaderné energetiky v ČR schválené usnesením vlády č. 48 ze dne 25. ledna 2016 byl ustanoven stálý výbor pro jadernou energetiku a schváleno vytvoření pozice vládního zmocněnce pro jadernou energetiku. Stálý výbor pro jadernou energetiku pověřil Ministerstvo průmyslu a obchodu na jednání, které se konalo 18. března 2016, vypsáním výběrového řízení na tuto pozici.

Vládní zmocněnec pro jadernou energetiku, který je zároveň místopředsedou stálého výboru pro jadernou energetiku bude mít na starosti zejména koordinaci činnosti Výboru v zastoupení předsedy výboru; dále jednání jménem Výboru a jménem vlády ČR s klíčovými tuzemskými a zahraničními zainteresovanými subjekty v souladu se schváleným mandátem ze strany výboru; koordinaci přípravy a úpravy legislativy s dopadem do výstavby a provozu jaderných elektráren s cílem zjednodušit povolovací a licenční proces a minimalizovat s ním spojená rizika dopadů do termínů a nákladů a v neposlední řadě koordinaci přípravy roční zprávy o stavu naplňování Národního akčního plánu rozvoje jaderné energetiky v ČR včetně návrhů opatření na jeho realizaci.

Výběrové řízení na pozici vládního zmocněnce pro jadernou energetiku bylo oficiálně vypsáno 1. dubna 2016 na internetových stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu na tomto odkazu: http://www.mpo.cz/dokument171674.html). Termín pro podávání přihlášky do výběrového řízení je do 30. dubna 2016.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů