Sobota, 20. dubna 2024

Do práce na kole bude letos jezdit přes 10.000 lidí

Do práce na kole bude letos jezdit přes 10.000 lidí

Do šestého ročníku celorepublikové soutěže do práce na kole se přihlásilo přes 10.000 účastníků. Přestože uzavírka přihlášek je 8. května, zájem už nyní převýšil loňskou účast o téměř tři tisíce lidí. V tiskové zprávě to dnes uvedl pořadatel soutěže, iniciativa Auto*Mat. Jedním z nových účastníků akce, která má podpořit cyklistickou dopravu ve městech, je i ministr dopravy Dan Ťok. Ten na ministerstvu vytvořil vlastní cyklistický tým a dnes poprvé jel do práce na kole.

"Cestu od železničního mostu podél Vltavy na ministerstvo dopravy ujel asi za půl hodiny. "Je to velmi užitečná akce. Cestu na kole jsem si užil, ale cyklistům by určitě pomohla lepší městská infrastruktura," uvedl Ťok.

Kromě cyklistů se mohou letos účastnit i běžci a chodci, což je jeden z důvodů letošní rekordní účasti. Lidé se mohou zapojit z kteréhokoliv města a nemusí mít trvalé bydliště ve městě, kde soutěží. Jediné z krajských měst, které chybí, jsou Karlovy Vary. Oproti minulým ročníkům se nově zapojily například Ždár nad Sázavou, Rychnov nad Kněžnou nebo Kladno.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů