Čtvrtek, 28. března 2024

Kraj Vysočina: Interaktivní mapa představuje udržované běžkařské tratě

Kraj Vysočina: Interaktivní mapa představuje udržované běžkařské tratě

S příchodem zimních měsíců vyhlížejí běžkaři na Vysočině první přírodní sněhovou nadílku, aby mohli oprášit své běžky a vydat se na tratě. V Kraji Vysočina působí hned několik subjektů, které trasy pro milovníky bílé stopy udržují. Pro zimu 2016/2017 jich sedm z nich uspělo v grantovém programu Fondu Vysočiny Lyžařské běžecké trasy a na plánovanou údržbu si rozdělí téměř 600 tisíc korun. Běžkařské tratě, které jsou udržované z krajského příspěvku, najdete vyobrazené na interaktivní mapě na stránkách Kraje Vysočina, kde jsou také odkazy na webové stránky provozovatelů tratí a jejich aktuální sjízdnost.

V mapě si mohou běžkaři dohledat podporované trasy, získat představu o jejich délce a umístění a naplánovat si tak vhodnou vyjížďku. Navíc, s příchodem prvního většího sněhu, pod webovými odkazy jednotlivých běžkařských tras najdou, jaké stopy jsou projeté, jaká místa jsou pro průjezd vhodná a kde je naopak sněhu málo.

,,Mapa obsahuje informace o trasách, které se žadatelé grantového programu zavázali za ideálních sněhových podmínek najíždět, takže běžkaři mají jasnou představu o tom, jaké trasy budou upravené," uvedla Zuzana Vondráková z odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Kraje Vysočina s tím, že se jedná pouze o výčet podpořených upravovatelů, takže přehled běžeckých tras na Vysočině není kompletní. ,,Mapa slouží i k tomu, abychom jako poskytovatel grantového programu věděli, jestli se podpořené trasy nepřekrývají," doplnila Zuzana Vondráková.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů