Úterý, 19. března 2024

Zábřeh spustil mobilní aplikaci na podporu tříděného odpadu

Zábřeh spustil mobilní aplikaci na podporu tříděného odpadu
Radnice v Zábřehu na Šumpersku spustila v těchto dnech novou mobilní aplikaci, která by měla podpořit třídění odpadu ve městě. Zájemcům aplikace ukáže například rozmístění všech dostupných kontejnerů na území města i přehled potřebných kontaktů. Lidé mohou prostřednictvím nové služby nahlásit také to, který kontejner je přeplněný, informovali ČTK zástupci zábřežské radnice.
"Jedná se o přehlednou mapu celého města, na které jsou zobrazeny všechny dostupné kontejnery pro třídění odpadů , barevně rozlišené podle druhu odpadu, a sběrné dvory. Dále abecedně seřazený seznam ulic, na kterých jsou dostupné kontejnery. Aplikace umožňuje i vyhledávání ulice pomocí zadání jejího názvu," uvedla vedoucí oddělení životního prostředí Květoslava Hýblová.
Součástí nové aplikace je také informační stránka, která zájemce nasměruje přímo z telefonu na důležité informace o třídění odpadu a stránka kontaktů na odpovědné pracovníky, doplnila Hýblová.
Cílem aplikace je podle zástupců radnice především zvýšit zájem obyvatel o třídění odpadu ve městě. "Za pomoci této mobilní aplikace je možné velmi jednoduše ohlásit přeplněný či rozbitý kontejner. Můžeme pak na veřejností zaslané podněty rychle zareagovat," doplnil starosta František John.
Aplikaci si mohou zájemci do svých telefonů stáhnout zdarma. Aplikace nejdříve určí polohu mobilního zařízení a do pár okamžiků zobrazí mapu s vyznačením nejbližšího stanoviště kontejnerů na tříděný odpad, dodali zástupci města.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů