Pátek, 19. dubna 2024

Dobříš na Příbramsku rozšiřuje za deset milionů sběrný dvůr

Dobříš na Příbramsku rozšiřuje za deset milionů sběrný dvůr

Dobříš na Příbramsku rozšiřuje sběrný dvůr v ulici Na Chmelnici. Rekonstrukce vyjde na deset milionů korun, většinu nákladů by měla pokrýt dotace z Evropské unie. Po zahájení prací na konci května se ale objevily problémy, které možná konečnou cenu navýší, řekl dnes novinářům starosta Stanislav Vacek (STAN).

Ukázalo se, že dešťová kanalizace v areálu je v havarijním stavu a podobně je na tom zařízení, které brání úniku případných ropných látek. "Na tom se teď pracuje, je to neplánovaná záležitost. Kamerové zkoušky zjišťují, v jakém rozsahu to poškození je," uvedl starosta. Podle něj zřejmě půjde o vícepráce, které se promítnou do celkových nákladů.
V areálu mají být do konce srpna zrekonstruovány asfaltové plochy a postavena opěrná zeď. Dvůr se dočká také nových kontejnerů a oplocení. "Sběrný dvůr je hojně využíván a stavební úpravy zlepší komfort a rozšíří možnosti třídění separovatelných složek komunálního odpadu," uvedl Vacek.
Ve sběrném dvoře je možné odložit například komunální, nebezpečný nebo objemný odpad. Podobné areály budují a vylepšují i další města, cílem je hlavně bojovat proti nelegálním skládkám a tím chránit životní prostředí.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů