Pátek, 19. dubna 2024

Odstartovalo hlasování o vítěze E.ON Energy Globe. Na hlasující čeká nový automobil

V úterý 20. června začal další ročník populární ekologické soutěže E.ON Energy Globe, která každoročně sbírá, hodnotí a oceňuje nejlepší české projekty z oblasti ochrany životního prostředí a úspor energií.

Odstartovalo hlasování o vítěze E.ON Energy Globe. Na hlasující čeká nový automobil

Nyní máte možnost hlasovat pro svého favorita a vyhrát mimo jiné i roční zápůjčku automobilu NOVÁ ŠKODA Citigo G-TEC.

Z téměř tří set přihlášených projektů letos odborná porota vybrala každé z pěti základních kategorií - Obec, Firma, Mládež, Kutil a Stavba - dva nejlepší. Nyní je řada na české veřejnosti, aby rozhodla, který z nich se stane vítězem kategorie. Pokud v online hlasování odevzdáte svůj hlas, máte šanci vyhrát řadu atraktivních cen včetně úsporných spotřebičů do domácnosti. Hlavní cenou pro hlasující je pak roční užívání vozu NOVÁ ŠKODA Citigo G-TEC na stlačený zemní plyn.

V kategorii Obec se letos v souboji o vítězství utkají obec Šitbořice se svým unikátním systémem třídění odpadu a město Hronov, kde se díky financování z budoucích úspor na nákladech za energie povedlo zateplit řadu městských budov a modernizovat jejich vytápění. V kategorii Stavba můžete hlasovat za pasivní dům s mokřadní střechou, která slouží jako kořenová čistička odpadní vody. O přízeň veřejnosti se také uchází Ecocity Malešice - první velký developerský projekt bytových domů vystavěných v pasivním standardu.

Kategorii Mládež letos ovládla růžová barva - jedním ze soutěžících je totiž projekt Rekola, díky kterému můžete objevovat město na půjčeném růžovém kole. Svůj hlas můžete odevzdat i studentské architektonické soutěži Český ostrovní dům, která má za cíl sbírat studentské návrhy energeticky soběstačných budov.

V oblíbené kategorii Kutil můžete své sympatie vyjádřit chytré váze monitorující stav včelstva BeeSpy nebo podpořit studenty z jihlavské uměleckoprůmyslové školy a jejich projekt Recyklovaná móda. Za kategorii Firma byla nominovaná olomoucká prádelna, která pro svůj provoz využívá elektrickou energii i teplo z bioplynové stanice a nová prodejna Lidl v Průhonicích, kde našla využití řada úsporných a ekologických opatření.

Podpořením jednoho projektu za kategorii obratem dostáváte šanci vyhrát jednu z přitažlivých cen. Kromě energeticky úsporných elektrospotřebičů do domácnosti na hlasující čeká i roční zapůjčení vozidla NOVÁ ŠKODA Citigo G-TEC s pohonem na stlačený zemní plyn. Hlasovat můžete do 30. září na www.energyglobe.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů