Pátek, 26. dubna 2024

Rozvoj hydroenergetiky ve střední a východní Evropě hlavním tématem letošního veletrhu RENEXPO(R) INTERHYDRO

Rozvoj hydroenergetiky ve střední a východní Evropě hlavním tématem letošního veletrhu RENEXPO(R) INTERHYDRO

Vodní energie významnou měrou přispívá jak k pokrytí energetických potřeb, tak k udržitelnému ekonomickému a sociálnímu rozvoji. Zároveň je spolehlivá, nezpůsobuje emise skleníkových plynů a její výroba nevede ke vzniku odpadů.

Veletrh RENEXPO(R) INTERHYDRO, který bude probíhat ve dnech 29. a 30. listopadu 2017 v Salzburgu, bude příležitostí k seznámení se se současnou technologií, právními podmínkami, nejnovějšími směry rozvoje a také nákladovou efektivitou hydroenergetiky.

V tomto roce nabídne veletrh výjimečnou platformu pro výměnu znalostí a zkušeností. Novinkou bude Východoevropské hydroenergetické fórum, mezi jehož partnery se zařadila Asociace vodních elektráren. Fórum nabízí středoevropským a východoevropským organizacím a společnostem platformu pro prezentaci rozvoje hydroenergetiky v zemích, z nichž pocházejí, a také k udržování stávajících a navazování nových kontaktů.

V průběhu fóra poskytnou přednášející informace o aktuálním stavu rozvoje hydroenergetiky v různých zemích, uvedou příklady nových technických řešení a podělí se o své zkušenosti. Fórum bude zároveň platformou pro diskusi o výzvách, kterým v současné době čelí sektor hydroenergetiky v zemích střední a východní Evropy.

Dalšími tématy projednávanými během dalších konferencí organizovaných v rámci RENEXPO(R) INTERHYDRO budou mj. technické inovace, výzvy, jimž obor čelí, akumulace energie a ekologický aspekt rozvoje hydroenergetiky. Stejně jako v předchozích letech bude i nyní zorganizována exkurze do hydroelektrárny Lehen.

Veletrh RENEXPO(R) INTERHYDRO je určen pro všechny osoby zabývající se profesně oborem hydroenergetiky, zaměstnance úřadů, politiky, vědce i představitele vysokých škol z celé Evropy.

Česká republika jako partnerský stát, Afrika jako partnerský kontinent a 1. východoevropské energetické fórum zdůrazňují mezinárodní charakter této akce. V letošním roce proběhne rovněž další setkání Evropských asociací pro hydroenergetiku, které představuje významnou událost pro Konzultační radu veletrhu s mezinárodním složením.

Při letošní edici veletrhu RENEXPO(R) INTERHYDRO očekávají pořadatelé přibližně 125 vystavovatelů, 500 účastníků konference a 2.500 návštěvníků. Patronem akce je Dr. Josef Schwaiger, člen zemské vlády spolkové země Salcbursko.

Více informací naleznete na internetových stránkách www.renexpo-hydro.eu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů