Pátek, 29. března 2024

Praha 8 plánuje rozmístit po městské části podzemní kontejnery

Praha 8 plánuje rozmístit po městské části podzemní kontejnery

Radnice Prahy 8 plánuje rozmístit po městské části podzemní kontejnery. V první etapě by mělo na území městské části vzniknout 23 podzemních kontejnerových stání. ČTK to sdělila mluvčí radnice Marcela Voženílková. Část peněz chce radnice získat z dotací. V budoucnu plánuje rozmístit další kontejnery.

Kontejnery se objeví například v Libni v ulicích Na Rokytce či Pivovarnická, v Karlíně v Křižíkově a Urxově ulici nebo v Bohnicích v ulici V Nových Bohnicích. První etapa rozmísťování kontejnerů by měla být dokončena v průběhu roku 2018.

"Cena kontejnerů se pohybuje kolem 25 milionů korun bez DPH," uvedla mluvčí. Peníze chce radnice získat z dotace udělované prostřednictvím ministerstva životního prostředí. V rámci takzvaného operačního programu Životní prostředí 2014-2020 může získat až 85 procent plánovaných nákladů.

Počet podzemních kontejnerů by se měl v budoucnu v rámci druhé etapy zvyšovat. V ní by chtěla radnice do ulic Prahy 8 umístit dalších 26 kontejnerových stání.

Podzemní kontejnery se začaly v hlavním městě objevovat před zhruba deseti lety. Jako první je začala využívat Praha 1, která je dala na Petrské náměstí. Postupně je začaly využívat další radnice, například Praha 2 a 5.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů