Úterý, 19. března 2024

Chce to jen srdce a trochu času...

72 registrovaných projektů v jediný den odstartovalo nový ročník největšího dobrovolnického projektu pro děti a mládež 72hodin...

Chce to jen srdce a trochu času...

Pěkná hříčka osudu provází start již 6. ročníku mezinárodního projektu 72 hodin. Ten se uskuteční ve dnech 12.-15. října 2017.

Více než vysoký počet projektů zaujala organizátory hloubka dobročinnosti. Škola v Chomutově připravuje překvapení pro Míru a Pavla. ,,Naše rehabilitační speciální třída se sejde na zahradě u spolužáka Kubíčka, kde bude pro naše kamarády a bývalé spolužáky připraveno překvapení. Míra a Pavlík již nemají možnost navštěvovat školu. A aby nebyli z toho smutní, připravíme pro ně miniškolu," prozradila koordinátorka projektu Jana Hřibovská.

Sázení narcisů za židovské oběti holocaustu u divišovské synagogy chystají děti ze školní družiny ZŠ Divišov a dobrovolníci z řad rodičů a starších sourozenců.

TOM 21202 Tuláci vytvoří hezčí prostředí pro seniory v domově s pečovatelskou službou.

ZŠ Koryčanské Paseky - 5. třída z Radhoště se vydá na sběr kamenů z horských luk, což umožní sečení trávy. Následně postaví z kamenů domečky pro ještěrky, k přezimování.

Škola v Ústí nad Labem uspořádá Rodinný pětiboj pro Elišku. Děti a rodiče budou společně soutěžit v pěti disciplínách. Vstupné je dobrovolné a výtěžek z akce bude předán Elišce, která je zdravotně handicapovaná.

Děti 2.-5. ročníku ze školy Hello Ostrava navštíví Domov pro seniory Čujkovova a s jeho obyvateli si popovídají a zahrají deskové hry.

Jedna z novinek letošního ročníku:

Jste hrdi na naše památky? Pomozte jim

S Národním památkovým ústavem jsme připravili seznam hradů a zámků, kde čekají na pomoc dobrovolníků. Jedná se o následující objekty:

Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži, Villa Stiassni, Trosky, Stekník, Jánský Vrch, Litice, Horšovský Týn, Kynžvart. Práce, které na objektech jsou různorodé, vesměs se však jedná o údržbu zeleně, cest, sběr drobného kamene, nátěru laviček apod. Kasteláni slibují vždy i nějakou tu odměnu ve formě speciálních prohlídek objektů, možnosti přespání apod.

Přidejte se, chce to jen srdce a trochu času.

Vymyslete si pěkný projekt, který pomůže přírodě, lidem nebo vašemu okolí a registrujte ho zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů