Čtvrtek, 25. dubna 2024

PRIORITA PŘEDSTAVUJE OZDRAVNÉ POBYTY, ŠKOLNÍ ZAHRADY I KOMIKSOVÉHO HRDINU

Zářijová Priorita je nabitá informacemi..

 PRIORITA PŘEDSTAVUJE OZDRAVNÉ POBYTY, ŠKOLNÍ ZAHRADY I KOMIKSOVÉHO HRDINU

Dočtete se o novinkách v dotačním programu Nová zelená úsporám, kde vás čeká velmi příjemný bonus, pokud spojíte tepelné úspory s výměnou kotle pomocí kotlíkové dotace. Takže neváhejte a vyměňte toho co nejvíce, vyplatí se to.

Zpozornět by měli určitě i čtenáři, kteří mají děti chodící do školky či školy. Právě pro ně se otevírá balík možností díky podpoře z Národního programu Životního prostředí (NPŽP). Z dotace mohou vybudovat přírodní zahradu, kde se děti můžou v rámci výuky rýpat v hlíně a zkoušet si pěstovat, co je napadne.

Jak taková zahrada může vypadat a co se tam všechno dá dělat, si můžete přečíst v naší nové rubrice Úspěšný projekt. Ve Stěžerech zahradu u školky zvelebili z Operačního programu Životní prostředí už před dvěma lety a nemohou si to vynachválit.

Na školáky i předškoláky míří i podpora z další výzvy NPŽP. Děti z oblastí se špatným vzduchem mohou společně se spolužáky vyrazit na ozdravné pobyty s ekovýchovou. Na nich si užijí čistého povětří a dozví se spoustu zajímavého o přírodě. Jiného znečištění, tentokrát světelného, se týká další článek v Prioritě a pak také celá příručka, která je součástí papírového vydání.

Proti znečistění ovzduší vyráží na našich stránkách bojovat pan Smokeman, který poradí, jak správně topit. Komiksový hrdina se bude v Prioritě objevovat do konce roku a přinese mnoho důležitých rad.

V aktuální Prioritě vás dále čekají pravidelné rubriky i texty plné zajímavých informací.

Priorita 9/2017

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů