Čtvrtek, 25. dubna 2024

Sedmý ročník ankety Alej roku má zatím patnáct nominací

Sedmý ročník ankety Alej roku má zatím patnáct nominací

Spolek Arnika letos už sedmým rokem hledá nejkrásnější stromořadí České republiky. Lidé zatím v anketě nominovali patnáct alejí z osmi krajů. Anketa Alej roku sbírá nominace do 31. října 2017.

V letošním ročníku ankety Alej roku se zatím sešlo patnáct nominací z celé České republiky. Lidé mohou i nadále nominovat svá oblíbená stromořadí na webu www.alejroku.cz/nominace do 31. října 2017. Každý může zaslat jednu až tři fotografie, ke kterým připojí stručný popis a důvod, proč si alej zaslouží pozornost. Veřejnost začátkem listopadu následně vybere nejpopulárnější alej hlasováním na internetu.

"Letos se mezi nominacemi objevují nejen vzrostlá majestátní stromořadí, ale také aleje, které byly vysázeny teprve nedávno. Ovšem co do krásy a kouzla nemohou svým předchůdkyním zatím konkurovat," říká Natálie Pivoňka Faltýnová, koordinátorka ankety Alej roku a dodává: "Mnoho historických alejí dožívá. Lidé však svými nominacemi potvrzují, že s alejemi počítají i pro další generace, z čehož máme obrovskou radost."

Nejvíce nominací má letos dosud kraj Vysočina, ze kterého se sešlo šest favoritek. Z Plzeňského kraje zatím nominace chybí. V loňském roce lidé v kraji přihlásili čtyři stromořadí, přičemž regionální vítězkou se stala soběkurská ořešáková alej.

Stejně jako v předchozích ročnících se soutěží ve třech kategoriích. Po ukončení hlasování Arnika v prosinci vyhlásí nejoblíbenější alej celé České republiky a také vítězná stromořadí v jednotlivých krajích. Odborná porota mezitím zvolí nejkrásnější fotografii. Jako hlavní cena čeká na autora vítězné nominace let balonem, vítěz fotografické soutěže se může těšit na tiskárnu značky Epson.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů